Muradiye Belediyesi Müzik Gecesi Düzenlendi

Van'ın Muradiye İlçe Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen açık hava müzik eğlence gecesinde anayasayı boykot sloganları damgasını vurdu.

Yenişehir Mahallesi'ndeki belediye binası önünde iftardan sonra düzenlenen ve 3 saat devam eden Kütçe müzik şölenine kalabalık bir kitla katıldı. Şölen öncesi bir konuşma yapan BDP'li Belediye Başkanı İzzet Çelik, vatandaşlarla birlikte beraberlik içinde güzel bir gece düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi. Daha önce bu günleri hayal bile edemediklerini anlatan Başkan Çelik "Ama şimdi hep birlikte görüyoruz ki insanlar istedikçe her şeyi başarıyor. Muradiye'de bunu başardı ve başaracak da. Bir inanılmazı başardık. Bizler bu günleri birkaç yıl önce hayal bile edemezdik. Bu bir hayal değil, bir rüya değil, bir gerçektir. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Hayırlı ve sevabı bol bir ayın içerisindeyiz. Bu sıcak ve uzun günlerde tutulan oruçların sevabıyla ümit ediyorum ki bu sevaplar, bu oruçlar, bu dualar barışın kardeşliğin müjdesi oldur. Dualarımız sayesinde barışı sağlayacağız. Bayramın ertesinde 12 Eylül'de sandıkları boş göndereceğiz. Onların korktukları tek bir cümle vardır. O da barıştır. Bizler barıştan kardeşlikten başka bir şey istemiyoruz. Bu organizasyonu düzenleyen tüm arkadaşlarım adına katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşma sırasında geceye katılanlar sık sık anayasaya boykot sloganları attılar. Daha sonra sanatçıların seslendirdiği yöresel türkülerle vatandaşlar saatlerce eğlendi.