Kaçak Avlanan Avcı Bu Kez Avlandı

Kayseri'de bir ihbarı değerlendiren İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı baskında, kaçak olarak avlanan ve internet üzerinden satışı yapılan yaban hayvanlarına el konuldu.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin internet üzerinden yaban hayvanı satıldığı ihbarını değerlendirmesi üzerine, Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi'nde Haseyin K.'nin evine baskın düzenlendi. Polis ekipleri ile birlikte yapılan baskında, kaçak yollarla avlandıkları tespit edilen 31 adet keklik, 31 adet sülün ve 4 adet tavus kuşu ele geçirildi.
Kafeslerin içinde bulunan ve internet üzerinden satışları yapıldığı belirlenen yaban hayvanları, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından özel kafeslere konuldu. Baskın ile neye uğradığını şaşıran Hüseyin K. görevlilere, "Ben bunları satmıyorum. Bu hayvanların meraklısı olduğum için besliyorum" diyerek kendini savunmaya çalıştı. İl Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan ise yaban hayvanlarının yakalanmasının ve beslenmesinin yasak olduğunu söyleyerek, "Kekliklerin dahi beslenmesi özel izne
tabidir" dedi.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından el konulan 31 keklik ve 31 sülün ile 4 tavus kuşu bugün tekrar doğal ortama bırakılırken, kaçak avlanan ve hayvanları internet üzerinden pazarlayan Hüseyin K.'ye her bir keklik ve sülün başına 400 TL ve tazminat cezası kesildi.