İngiltere Ziyareti Öncesi Papa'ya Otobüs Reklamlı Mesaj

Kadınların papaz olarak atanmalarını isteyen İngiltere'deki Katolik kadınlar grubu, otobüslere verdikleri reklamla İngiltere ziyareti öncesi Papa'ya mesaj iletiyor.

Londra'nın simgelerinden çift katlı kırmızı otobüslerin üzerinde görmeye alışık olduğumuz reklamların aksine bu sefer Papa'ya mesaj iletiliyor. 16 Eylül'de İngiltere'ye resmi ziyarette bulunacak Papa 16'ncı Benedict'i Londra'da otobüslerin üzerinde 'Papa Benedict - Kadınlara Atama Şimdi' yazılı mesaj bekliyor. Catholic Women's Ordination (CWO) isimli Roma Katolik Kilisesi'nden kadınların papaz olarak atanmalarına izin vermelerini isteyen Katolik kadınlar grubu bu kampanya için 15 bin Sterlin harcamış.
Üzerlerinde Papa'ya mesaj içeren 11, 13, 15, 22, 24 ve 36 hat numaralı çift katlı kırmızı otobüsler dört hafta boyunca Londra'yı dolaşacaklar.
Kampanyanın öncülerinden CWO üyesi Penelope Middelboe İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bu, dünyadaki yarım milyar Katolik kadının, kendilerinin ikinci sınıf vatandaş olmadığını bilmeleri açısından son derece önemlidir. Kadınların kilisede Hıristiyanlığı temsil etmelerini yeterli görmeyenler kadınları istismar eden kişilerdir" dedi.
Konuyla ilgili olarak ise Londralıların bazısı kampanyaya destek verirken, bir kısmı ise karşı çıkıyor. Eski gazeteci Barbara Benhow, "Bu kesinlikle doğru, neden İngiltere'de bir kadın papaz olmuyor bilmiyorum? Hz. İsa'nın müritleri arasında kadınlar da vardı" dedi. Michael Creech isimli ihtiyar bir Londralı ise bu kampanyaya karşı çıkarak, "Bana göre papaz papazdır. Bunun ruhbanlıkta içinde kabul edilebilir bir şey olduğunu düşünmüyorum. Gençken asla böyle bir şey görmedim, 50 yılda çok şey değişti"
dedi. Amador Cortizas isimli bir İspanyol vatandaşı ise, "Kadın papazların olmasının iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Önemli olan bunun bir insan olmasıdır, kadın veya erkek fark etmez bence" dedi. Laura Sparks ise bunu 'tuhaf' bulduğunu söyleyerek, "Papazlar havariler gibidir, değil mi? Bunun İncil'de yeri yoktur" dedi. Bir Katolik olarak yetiştiğini söyleyen Sparks, bir kadının papaz olarak atanabilmesinin sorgulanabilir bir şey olmadığını belirtti.
Londra'da daha önce otobüslere 'İnanmayan cehennemde yanar' gibi dini propaganda içerikli reklamlar verilmişti ve ateistler de karşı bir kampanya başlatarak otobüslere 'Tanrı büyük olasılıkla yok. Endişelenmeyi bırakın ve hayatın tadını çıkarın' şeklinde reklamlar vermişti.