1.ulusal Sarıgöl İlçesi Ve Değerleri Sempozyumu

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 17-19 Şubat 2011 tarihleri arasında "1.Ulusal Sarıgöl İlçesi ve Değerleri Sempozyumu" düzenlenecek.

Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, 17-19 Şubat 2011 tarihleri arasında Sarıgöl'de "1.Ulusal Sarıgöl İlçesi ve Değerleri Sempozyumu" düzenlediğini açıkladı. Sempozyum nedeniyle ilçeye çeşitli üniversitelerden 15 Bilim adamının geleceğini belirten Kaymakam Uslu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sempozyumla köklü bir tarihi geçmişe sahip Sarıgöl ilçesinin mevcut durumu ve değerleri bilimsel çerçevede ele alınarak, tespit edilecek ve yeni değerler oluşturma potansiyeli araştırılarak, bu durum gelecekte çizilecek projeksiyon analiz edilecektir. Bu sayede bölgesel, ulusal ve küresel boyutta tanıtımının yapılmasına ve bu konuda ciddi bir farkındalık yaratılmasına hizmet etmiş olacaktır."
Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, yapılacak sempozyumun amacının bilgileri paylaşmak, değerlendirmek sentez ve analiz yaparak ilçenin doğal, kültürel ve diğer değerlerinin önemini vurgulamak olduğunu belirtti. Sempozyumun, doğal ve beşeri bilimler içinde yer alan Sarıgöl ve çevresi ile ilgili çeşitli konuları kapsayacağını belirten Uslu, sempozyumda afetler, arazi kullanımı, arkeoloji, bağcılık, biyo çeşitlilik, botanik, coğrafya, çevre, edebiyat, çevrebilim, ekonomi, el sanatları, hidroloji, jeoloji,
Jeomorfoloji, iklim, mitoloji, ormancılık, sosyoloji, tarım, tarih, toprak, turizm vejetasyon gibi konulara yer verileceğini kaydetti.
Uslu, sempozyuma Sarıgöl ilçesine ilgi duyan ve ilçeyle ilgili herhangi bir konuda bağ ve yakınlığı bulunan herkesin katılabileceğini belirtti.
1.Ulusal Sarıgöl İlçesi ve Değerleri Sempozyumu, Manisa Valiliği, Sarıgöl Kaymakamlığı, Celal Bayar Üniversitesi Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu ve Sarıgöl Belediyesi tarafından desteklenecek.