WOFTHEW üyeleri, Vali Tanılır'ın köylerde başlattığı temizliği eleştirdi

Kahramanmaraş'ta Warriors Of The World (WOFTHEW) adlı çevre örgütü üyesi 11 kişi, Valilik öncülüğünde başlatılan "Aydın İnsan, Temiz Çevre ve Yaşanıla

Kahramanmaraş'ta Warriors Of The World (WOFTHEW) adlı çevre örgütü üyesi 11 kişi, Valilik öncülüğünde başlatılan "Aydın İnsan, Temiz Çevre ve Yaşanılabilir Köy Projesi" kapsamında başlatılan çalışmaları protesto etti. Grubun Koordinatörü Selçuk Coşkun, Afşin Elbistan Termik Santrali'nde çevre felaketinin yaşandığını belirterek, bu bölgede tonlarca kül varken, Kahramanmaraş merkezde kâğıt parçaları toplanmasının anlaşılmaz olduğunu ifade etti.

Trabzon Caddesi üzerinde bulunan Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan grup, "Çevreci Vali Termik Santral'i kapatıyor. Köylerde çöp değil, kül var" yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan gönüllü koordinatör Selçuk Coşkun, Afşin Elbistan Termik Santrali'nde çevre felaketi yaşandığını söyledi.

Santralin, bugüne kadar, tonlarca kül ve atığı doğaya bıraktığını dile getiren Coşkun, "Baca gazı arıtma sistemi olmadığı halde 24 yıldır çalıştırılan Afşin Elbistan Termik Santrali çevre felaketine yol açmakta. Bu çevre felaketi neticesinde pek çok köy yok olmuştur. Köylüler mağdur duruma düşmüştür." dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'a da duyuru yapmak istediklerini ifade eden Coşkun, geçtiğimiz günlerde başlatılan 'Aydın İnsan, Temiz Çevre ve Yaşanılabilir Köy Projesi' kapsamında başlatılan çalışmaları de eleştirdi.

Coşkun, Afşin ve Elbistan'ın köylerinde tonlarca kül varken, Vali Tanılır'ın Kahramanmaraş merkezde kâğıt parçaları toplamasını komik ve anlaşılmaz bulduklarını sözlerine ekledi. Grup, basın açıklamasının ardından, sessizce dağıldı.