Türkiye ile Gürcistan arasında elektirk mutakabatı imzalandı

Türkiye ile Gürcistan Elektrik Enerjisi İşbirliği için imza attı. Yeni yapılan anlaşmaya göre Kış aylarında Türkiye Gürcistan'a, yaz aylarında Gürcist

Türkiye ile Gürcistan Elektrik Enerjisi İşbirliği için imza attı. Yeni yapılan anlaşmaya göre Kış aylarında Türkiye Gürcistan'a, yaz aylarında Gürcistan Türkiye'ye elektrik verecek. Elektrik alışverişi konusunda bütün komşu ülkelerle alışveriş yapıldığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ihtiyacı olan komşu ülkelere Türkiye'nin her zaman yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

İstanbul'da yapılan toplantıda Türkiye, Gürcistan ile elektrik enerjisi için işbirliği yaptı. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Khegaturi ve çok sayıda yabancı konuk katıldı. Türkiye'nin bütün komşularıyla elektrik alışverişi yaptığını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan ile yapılan anlaşmanın Türkiye için oldukça önemli olduğunu söyledi.

Gürcistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin petrol ve doğalgazla sınırlı olmadığını ifade eden Bakan Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlişkilerin büyüğü küçüğü olmaz. Komşularımızla olan ilişkilerimizi gittikçe genişletiyoruz. Kışın biz Gürcistan'a elektrik veriyoruz, yazın da onlar bize elektrik veriyor."

Gürcistan ile Türkiye arasındaki projenin oldukça önemli olduğuna değinen Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Khegaturi ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin doğu ile batı arsında bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi.