Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık'tan 'doğalgaza geçin' çağrısı

Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık, özellikle askeri tesisler ve dersanelerin doğalgaz kullanımına geçmesini istedi. Posbıyık, "

Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Halil Posbıyık, özellikle askeri tesisler ve dersanelerin doğalgaz kullanımına geçmesini istedi. Posbıyık, "Kömür kullanmaya devam eden tüm bina sahipleri çocuklarımızın ciğerlerini kirletmeye devam ediyorlar. Bunu anlamakta zorlanıyorum." diye konuştu.

Posbıyık, başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında, kent merkezi, mahalleler ve bazı köylere konulması düşünülen çocuk bahçeleri ve oturma grupları ile yine kent merkezinde kullanılacak olan otobüs duraklarının siparişlerinin verildiğini kaydetti.

Kent genelinde doğalgaza geçmeyip yakıt olarak kömür tüketen tesislerin başında askeri tesislerin ve dersanelerin geldiğini hatırlatan Başkan Posbıyık, "Askeri tesisler Ereğli'deki en geniş alanı oluşturuyor. Ben buna rağmen bu tesislerin hala doğalgaza geçmemiş olmalarını anlamıyorum. Ancak kömür kullanmaya devam eden tüm bina sahipleri çocuklarımızın ciğerlerini kirletmeye devam ediyorlar. Bunu anlamakta zorlanıyorum." dedi.

Yeni Ereğli Devlet Hastanesi binası konusunda AK Parti yöneticilerinin serzenişlerine anlam veremediğini belirten Posbıyık, yer istimlâkı konusunda belediyenin üzerine düşeni yapmasına rağmen bir yatırımı beceremeyen iktidar yöneticilerinin bahaneyi belediyede bulduğunu iddia etti. Posbıyık, hastanenin yapılacağı alanda bir yol sorunu varsa bu sorunun TOKİ tarafından kendilerine yazılı olarak bildirilmesi, bunun sonrasında da konunun belediye meclisinde ele alınması gerektiğini kaydetti.

Kdz.Ereğli'ye bir ilçe olmasına rağmen Fen Lisesi kurulacak olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Posbıyık, okulun hayırsever İbrahim İzmirlioğlu sayesinde inşa edileceğini kaydetti. Posbıyık, Devlet Demiryolları arazisi üzerine yapılacak olan bu okul konusunda da zaman kaybı yaşandığını ve projenin elden kaçmasından endişe ettiğini ifade ederek Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ı göreve davet etti.