Taşkında Yıkılan Köprü 25 Gün Sonra Tamam

Su taşkını nedeniyle 22 Ocak 2010'da yıkılan Gökçeler Köprüsü'nün 25 gün sonra tamamlanması planlanıyor.

Taşkında Yıkılan Köprü 25 Gün Sonra Tamam
AK Parti Muğla Milletvekili Hıdır ve beraberindekiler köprü çalışmalarını inceledi. Milas'ta 2010 Ocak ayında etkili olan su taşkınlarında Hamzabey Deresi'nin taşması sonucu yıkılan ve 13 köye ulaşımı sağlayan Gökçeler Köprüsü'nde yapım çalışmaları başlatıldı. Hükümetin KÖY-DES ödeneğini 2010 yılına alması ve 2 milyon 250 bin TL'lik ek vermesiyle başlatılan köprü, en modern inşaat teknikleriyle başlatıldı.
Köprüde AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, AK Parti Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Esen, AK Parti Milas İlçe Teşkilatı Başkanı Durmuş Cüce, İl Başkan Yardımcısı Mehmet İnpınar ve diğer yöneticiler incelemelerde bulundu. AK Parti'lileri, köprünün ulaşımını etkilediği 13 köyün muhtarı ve köylüler karşıladı.
Köprü inşaatı hakkında şantiye şefi Harita Mühendisi Toygun Varol'dan bilgi alan Hıdır, firma çalışanlarına teşekkür etti.
25 GÜN SONRA HAZIR
Hıdır, geçmiş dönemlerde benzer köprülerin yılda kısıtlı çıkarılan ödeneklerle en az 10 yılda tamamlandığını hatırlatarak, KÖY-DES ödeneğine yapılan 2 milyon 250 bin TL'lik ödeneğin köprünün yapımını hızlandırdığını vurguladı.
Hıdır, köprü projesini inceleyerek şantiye sorumlularına sorular sordu. Burada gazetecilere açıklama yapan AK Parti'li Hıdır, köprünün olmayışı nedeniyle bir diğer noktadan bağlantı yolu sağlandığını ancak, köylülerin bundan memnun olmadığını aktararak;
"4 trilyon 250 milyar liralık KÖY-DES ödeneğine ilaveten 2 trilyon 250 milyarlık daha ödenek çıkarttık. Bu ödeneğin 1 trilyon lirasını da Gökçeler Köprüsü'ne ayırdık. Geriye kalan 1 trilyon 250 milyar lirasını da kalan 11 ilçeye ayırdık. Dolayısıyla bazı İl Genel Meclis Üyelerimiz bunda haksızlık olduğunu iddia ettiler. 1 trilyonun Gökçeler Köprüsü'ne ayrılmasını diğer ilçelere haksızlık olarak nitelendirdiler. Ama biz buna rağmen çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmaması için, köylülerimizin ulaşımı için bu köprünün bir an önce tamamlanması için bu arkadaşlarımızı ikna ettik. Sayın Valimizden rica ettik. Özellikle KÖY-DES'in tahsisi il encümeninden yapılır. Bunu ordaki şube müdürlerimiz ve ortaklaşa oluşturulan heyetle yapılır. Bu, oy çokluğuyla kabul edildi ve tahsis gerçekleşti." dedi.
İhalenin tüm prosedürlerinin hızlıca tamamlandığını ifade eden Hıdır, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla ihale yapıldı. İhale prosedürleri çok hızlı tamamlandı. İhaleye de herhangi bir itiraz vuku bulmadı. Köprümüz yirmi beş gün içinde bitecek. Doğrusu Türkiye'miz adına gurur duyduk. Türkiye'de geçen yıllar bu tür köprüler on yıl boyunca yapılamazdı. Yıllara sarih ihaleler açılır. Her yıl 100 milyar ayrılmak suretiyle 10 yılda bitirilirdi. Şimdi bakın, 840 milyar Türk Lirası, bir kalemde yatırılıyor; ardından fore kazık sistemi gibi modern tekniklerle en kısa sürede bitiriliyor. İşte Türkiye'nin bu gücünü bütün dünya görüyor, takdir ediyor. Bu vesileyle çok uzaktan da olsa sayın başbakanımıza ve içişleri bakanımıza teşekkür ediyorum"