Mevlana Üniversitesi öğrencilerle buluştu

Türkiye'nin en yeni üniversitelerinden biri olan Konya Mevlana Üniversitesi, akademik hayata 'merhaba' dedi. İlk derste Mevlana Celallettin-i Rumi'nin

Türkiye'nin en yeni üniversitelerinden biri olan Konya Mevlana Üniversitesi, akademik hayata 'merhaba' dedi. İlk derste Mevlana Celallettin-i Rumi'nin bilime ilgisi ve bakış açısı ele alındı.

Üniversite öğrencileri ile akademik personelin tamamının katıldığı ilk dersi, Mevlana araştırmaları dünyaca bilinen Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Yeniterzi verdi. Prof. Dr. Emine Yeniterzi, 'Mevlana ve Bilim' konulu dersin sonunda, derse katılan akademik kadro ile öğrencilere, "8 asır öncesinden bize yol gösteren Hz. Mevlana'nın rehberliğinde, hayatı öğrenme yolunda ilk adımı atıyoruz, hepimize başarılar dilerim." dedi. Dersin sonunda konuşan üniversite Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam ise "Üniversitemize verilen Mevlana ismi, hem siz değerli öğrencilerimize, hem akademik kadromuza, hem de yönetici kadromuza büyük sorumluluk yüklemektedir. Sevgi, barış ve hoşgörü içinde eğitim faaliyetlerini yürüteceğiz. Ülkemize, dünyanın sorunlarına çözüm üreten bireyler yetiştireceğiz. Dünyanın sayılı üniversitesinden eğitim alan akademisyenlerle bu eğitim faaliyetleri verilecektir." diye konuştu.

Üniversitenin bina, akademik kadro, bölüm ve ek kontenjan durumu hakkında açıklamalar yapan Prof. Dr. Bahattin Adam, Mevlana Üniversitesi'nin dört bölüm ve yaklaşık 150 öğrenci ile eğitime başladığını söyledi. Prof. Adam'ın verdiği bilgilere göre, önümüzdeki günlerde açıklanacak ek kontenjanla üniversitenin öğrenci sayısı 400'ü geçecek. Mevlana Üniversitesi, ek yerleştirmelerde mühendislik ve eğitim fakültelerine 117, yeni açılan 'Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık' ile 'Türkçe Öğretmenliği' bölümlerine ise 140 öğrenci kabul edecek. Prof. Bahattin Adam, "Yüksek puan kazandığı halde bu sene herhangi bir yüksek öğretim programına yerleşemeyen 2 bin kadar öğrenci var. YÖK ve üniversiteler olarak bu öğrencilere ikinci bir şans veriyoruz. Bu öğrencilerin bu fırsatı iyi değerlendireceğini umut ediyorum." sözlerini kaydetti.

Üniversitenin resmi açılış töreni için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü davet ettiklerini belirten Bahattin Adam, açılış törenini Cumhurbaşkanı'nın vereceği tarihte yapacaklarını sözlerine ekledi.