Saski Derelerin Islahına Hız Verdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, ani yağışlarda sel ve taşkınların önüne geçebilmek için, derelerin ıslah ve temizlik çalışmalarına hız verdiklerini söyledi

Saski Derelerin Islahına Hız Verdi
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, ani yağışlarda sel ve taşkınların önüne geçebilmek için, derelerin ıslah ve temizlik çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
Genel Müdür Coşkun Öncel, kentte yaşanacak olan ani yağışlarda sel ve taşkınların önüne geçebilmek için Büyükşehir Belediyesi sınırları içersinde yer alan derelerin ıslah ve temizlik çalışmalarının Haziran 2010 tarihinde başladıklarını ifade etti. Öncel, "Tekkeköy İlçesi sınırları içinde yer alan Kirazlık Deresi'nin ıslah ve temizlik çalışmalarına 15 gün önce başladık. Ekiplerimiz tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar aralıksız olarak devam emektedir. Kirazlık Deresi'nin ıslah ve temizlik çalışmalarını 1 ay içinde bitirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
SASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Daire Başkanlığı'na bağlı 25 kişilik deneyimli bir ekip tarafından derelerin ıslah ve temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini dikkat çeken Öncel, "Derelerin ıslah ve temizlik çalışmalarına 4 ay önce başladık. Ekiplerimiz çalışmalarına yılsonuna kadar aralıksız olarak devam edecektir. SASKİ olarak derelerin ıslah ve temizlik çalışmalarına çok önem vermekteyiz" şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan derelerin ıslah ve temizliklerinin, büyük bir özveri içinde sürdürdüklerinin kaydeden Coşkun Öncel, Tekkeköy ilçesinden ortasından geçen Simenit Deresi'nin temizlik çalışmalarını geçtiğimiz aylarda içersinde tamamlandığını ifade etti.
İlkadım ilçesi sınırları içersinde yer alan Karanlık Deresi'nin ıslah ve temizliğinin tamamlandığını kaydeden Öncel, şunları söyledi: "Baruthane (Turkuaz) deresinin temizlik çalışmaları devam ediyor. Canik ilçesi sınırları içinde yer alan ve Petrol Ofisi Bölge Müdürlüğü Tesisleri yanındaki Karaağaç Deresi'nin ise temizlik çalışmalarına ise önümüzdeki ay içinde başlanacak. Atakum ilçesindeki Kamaz (Kurupelit) Deresi'nin ise temizlik çalışmaları ise geçtiğimiz ay içersinde tamamlandık. Hedefimiz, Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan derelerin tamamının ıslah ve temizlik çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlamaktır."