Diyarbakır Valisi Toprak Ve Başkan Baydemir Yağ Fabrikasını Gezdi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte Mes Yağ Fabrikası'nı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Diyarbakırlılara kendi mamulünü tüketme çağrısında bulundu.

Urfa Yolu üzerinde bulunan Mes Yağ Fabrikası'nın yenilenmiş halinin tanıtımı için gezi ve yemek düzenlendi. Etkinliğe davet edilen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve işadamları Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Odabaşı tarafından karşılandı. Baydemir burada yaptığı konuşmada istihdam sağladıkları için fabrika yetkililerine teşekkür etti. "Kente baktığımız zaman şahsımın ve kent dinamiklerinin büyük bir çoğunluğunun en büyük arzu ve hayallerinden bir tanesi
kentte üretmek ve kentte ürettiğimizi kent dışına, mümkünse ülke dışına ihraç edebilmektir" diyen Baydemir böylesi bir tesisin Diyarbakır'a kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
"Diyarbakır halkı kendi mamulünü tüketmeli" diyen Baydemir, "Önce kendimiz mutfağımıza götürmeli, ardından komşularımıza söylemeli, akabinde gittiğimiz marketlerde bu üründen istemeliyiz" şeklinde konuştu.
Ürünü bölge kentlerinde satışa sunmak gerektiğini söyleyen Baydemir yerli malı ürünlerin İstanbul'daki pazarda da satışa sunulmasını önerdi. Diyarbakır'daki tüm işadamı ya da girişimci potansiyeline çağrıda bulunan Baydemir, "Sizler de tıpkı bu kardeşlerim gibi elinizi taşın altına koyun. Bu kentte üretelim. Hatta diyelim ki mermer çıkarıyorsak; bunu bu kentte işletelim, bu kentte döşenebilecek hale getirelim ve işlenmiş mermerimizi İtalya'ya satalım, Irak'a satalım, dünyanın başka yerlerine satalım. Aş
ve iş imkanı onurlu bireyler demektir, özgür iradesiyle hareket eden birey demektir. Bana göre iş ve aş daha çok demokrasi, daha çok insan hakları, daha çok özgürlük demektir. O halde el ele vererek daha çok fabrika, daha çok istihdam konusunda çaba sarf etmeliyiz. Çünkü daha çok istihdam, daha çok işletme daha fazla demokrasidir, daha çok birlikte yaşam arzusudur" ifadelerini kullandı.
Kente katkı sunan tüm girişimcilere teşekkür eden Baydemir, "Yolunuz açık olsun. Diyarbakır'ın ekonomik kalkınmadaki yolu ve yürüyüşü aydınlık olsun" diye konuştu.
Vali Mustafa Toprak, işadamlarının istihdam açısından yapmış oldukları yatırımın bir ibadet hükmünde olduğunu söyledi. Vali Toprak "İşçilerin bakmakla yükümlü olduğu ailelerine de katkı sağlıyorsunuz. Bu yüzden biz, yatırımcılarımıza destek olmak, yardımcı olmak, sıkıntılarına, tıkanıklıklarına koşmak zorundayız" dedi.
Konuşmaların ardından tesisi dolaşan konuklar fabrika hangarında verilen yemeğe katıldı.