Yunan Sineması Fotoğraf Karelerinde Ölümsüzleşti

Yunanistanlı film yönetmeni Theo Angelopoulos'un, 1986-2008 yıllarında beyaz perdeye aktarmış olduğu film çalışmaları, fotoğraf karelerinde ölümsüzleşti

Yunanistanlı film yönetmeni Theo Angelopoulos'un, 1986-2008 yıllarında beyaz perdeye aktarmış olduğu film çalışmaları, fotoğraf karelerinde ölümsüzleşti. Film setlerinden çekilen fotoğraflar düzenlenen sergiyle meraklısının beğenisine sunulurken, serginin açılışını da yine Angelopoulos gerçekleştirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 17.'si organize edilen 'Altın Koza Uluslararası Film Festivali' devam ediyor. Festivalin onur konuğu olarak kentte bulunan Yunanistanlı film yönetmeni Theo Angelopoulos'un 1986-2008 yıllarını kapsayan dönemde beyaz perdeye yansıttığı 7 ayrı filmin setlerinde çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, 75. Yıl Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi salonunun girişinde Büyükşehir Belediye Bandosu'nca karşılanan Angelopoulos'a etkinlik boyunca Büyükşehir
Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz eşlik etti.
1978 yılından bu yana profesyonel fotoğrafçılık yapan Nikos Panayotopoulos ile film setlerinde yaptığı fotoğraf çalışmalarıyla öne çıkan Dimitris Sofikitis'in objektifinden yansıyan karelerin yer aldığı serginin açılışına yoğun ilgi gösterilirken, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay da katılımcılar arasında yer aldı. Yanında getirmiş olduğu dijital fotoğraf makinesiyle Angelopoulos ve eşinin fotoğraflarını çeken Dorsay'ın, sergi salonundan da görüntüler alması dikkatlerden kaçmadı.
Sergide; Angelopoulos'un 1986 yılında çekmiş olduğu 'Arıcı' filminin yanı sıra 'Sisli Manzaralar' (1988), 'Leyleğin Geciken Adımı' (1991), 'Ulus'in Bakışı' (1995), 'Sonsuzluk ve Bir Gün' (1998), 'Ağlayan Çayır' (2003) ve 'Zamanın Tozu' (2008) adlı filmlerin setlerinden çekilen fotoğraf karelerinin yer aldığı bildirildi.
Sergiyle ilgili olarak kısa bir konuşma yapan Theo Angelopoulos, Adana'da bulunmaktan ve uluslararası bir organizasyona katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Türk izleyicilerinin filmlerine göstermiş olduğu ilginin kendisini memnun ettiğini belirten Angelopoulos, bunun yanında Türk sinemasının uluslararası başarısını da yakından takip ettiğini anlattı.
Türkiye ile Yunanistan arasındaki yakınlaşmayı önemsediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu noktada Yunanistan'ın oldukça önemli bir ismini, yönetmen Theo Angelopoulos'u ağırlamanın haklı gururu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Aldırmaz, Angelopoulos'a bir teşekkür plaketi sundu. Daha sonra Angelopoulos, Zihni Aldırmaz ve Atilla Dorsay ile birlikte sergiyi gezdi.