Sosyal Güvenlik Merkezleri Yerinde Hizmet Verecek

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Kır, yaptığı yazılı açıklamasında Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin yerinde çalışarak vererek vatandaşlara daha kaliteli hizmet vereceğini bildirdi.

"Değişen dünya ile birlikte ülkemiz Sosyal Güvenlik Sistemi de bir kabuk değiştirme dönemine girmiştir. Dinamik yapıya kavuşan sosyal güvenlik sistemimiz 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununun 16.05.2006 tarihinde yürürlüğe girmesi hizmet anlayışının değiştiğini gösteren kilometre taşarlından birisi olmuştur. 5502 sayılı kanun hayatımıza birçok yeni kavramı sokmuştur" diyen Mehmet Kır, "Bunların başında Sosyal Güvenlik Merkezleri gelmektedir. Yerinde hizmet temelli bu merkezler paydaşlarımızın iş ve işlemlerini ikamet ettiği mahallerde tamamlamayı esas alan, vatandaşımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet vermeyi hedefleyen bir anlayışın ürünüdür" diyerek şu bilgileri verdi:
"Bünyan, Develi, Melikgazi, Pınarbaşı, Talas ve Yahyalı ilçelerimizde fiilen hizmet veren Sosyal Güvenlik Merkezlerimize Kocasinan Sosyal Güvenlik Merkezi ve Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işveren ve sigortalılarımıza hizmet verecek Erciyes Sosyal Güvenlik Merkezinin açılışı ile ilave olacaktır. Bu merkezlerimizin açılışı yıl sonuna kadar tamamlanacaktır.
Daha önceleri İl Müdürlüğümüzde verilen birçok hizmet aşama aşama bu Merkezlere devredilmiştir. Şimdi en büyük aşamalardan birisini gerçekleştirme arefesindeyiz.
"04.10.2010 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Merkezi bulunan ilçelerimizde faaliyet gösteren işverenlerimizin Prim Tahakkuk ve Tahsilat işlemeleri işverenlerimizin adına tescilli işyeri dosyalarının Sosyal Güvenlik Merkezlerine devri ile bu Sosyal Güvenlik Merkezlerince gerçekleştirilecektir. Sarız İlçesinin Prim Tahakkuk ve Tahsilat işlemeleri Pınarbaşı Sosyal Güvenlik Merkezinde yapılacaktır. Yukarda belirtilen ilçeler dışındaki ilçelerimizin işlemleri önceden olduğu gibi Melikgazi Sosyal Güvenlik merkezinde yapılacaktır. İşyeri Bildirgesinin kabulü ve işleme alınması, e-bildirge şifresinin verilmesi, tahakkuk işlemleri ve diğer Prim Tahakkuk ve Tahsilat işlemleri yetki devri kapmasında Sosyal Güvenlik Merkezlerimize devredilmiştir. Devir işlemleri İl Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan komisyon tarafından başlatılmış ve yürütülmektedir. Herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için her türlü tedbir alınmıştır."