Köylerde mıntıka temizliği başladı, ilk çöpü Vali Tanılır topladı

Kahramanmaraş Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan, İl Çevre Orman Müdürlüğü'nün de koordinatörlüğünü yürüttüğü 'Aydın İnsan, Temiz Çevre ve Yaşanılır

Kahramanmaraş Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan, İl Çevre Orman Müdürlüğü'nün de koordinatörlüğünü yürüttüğü 'Aydın İnsan, Temiz Çevre ve Yaşanılır Köy' isimli kampanya Hacımustafa köyünden başladı. Köylerde mıntıka temizliği yapılmasını öngören proje kapsamında da ilk çöpü Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır topladı. Vatandaşlarla ve çocuklarla birlikte yerdeki çöpleri poşete dolduran Tanılır, çalışmanın tüm ilde yaygınlaştırılıp, köylerin daha yaşanılır hale getirileceğini söyledi.

Kahramanmaraş Valiliği, Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün de iştirakiyle başlayan projede ilk durak merkeze bağlı Hacımustafa köyü oldu. Vatandaşlara, Cuma Namazı'nda çevrenin önemi anlatılırken, çıkışta da eldiven ve çöp torbasını dağıtıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve daire müdürlerinin eşliğinde çöpleri toplayarak mıntıka temizliğine başlayan vatandaşlar, topladıkları çöpleri daha sonra konteynıra aktardı. Kampanya hakkında bilgi veren Vali Tanılır, mıntıka temizliğinin her hafta gerçekleştirileceğini söyledi.

Vatandaşlarda, bu konuda bir alışkanlık oluşmasını istediklerini dile getiren Tanılır, "Burada toplanan çöplerin, bidonlara atıldıktan sonra, haftada bir toplanıp çöp depolama yerlerine götürülmesi temin edilecek. Bu çalışmamızı, öğrencilerin de duyup gelmesi gerçekten umut vaat edici bir durum. Biz bu çalışmayı yaygınlaştırıp, Kahramanmaraş'ın tüm ilçe ve köylerinde uygulamaya koyacağız." dedi.

Köylerinde uygulamaya konulan ve her Cuma günü köy muhtarı ile imamı eşliğinde gerçekleştirilecek temizlik çalışmasından büyük memnuniyet duyan Hacımustafa köyü sakinleri, kampanyaya destek olarak köylerini temizleyeceklerini belirtti.