Alacakaya'da okul sevinci, Mermer Cemil Yaşlı Lisesi açıldı

Alacakaya Mermer Maden İşletmesi tarafından Alacakaya ilçesinde yaptırılan 'Alacakaya Mermer Cemil Yaşlı Lisesi' törenle hizmete açıldı.

Törene El

Alacakaya Mermer Maden İşletmesi tarafından Alacakaya ilçesinde yaptırılan 'Alacakaya Mermer Cemil Yaşlı Lisesi' törenle hizmete açıldı.

Törene Elazığ Valisi Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Alacakaya Kaymakamı Tarık Bahadır, Alacakaya eski kaymakamı Gökhan İkitemur, Alacakaya Belediye Başkanı Davut Tunç, Alacakaya Mermer İşletmesi ortakları Mahmut Yaşlı ve Oğuzhan Arslan ile öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Elazığ Valisi Muammer Erol, hayırsever iş adamları tarafından yapılan bu okulun, Alacakayalıların istikbalinin daha güzelleşmesi adına yapılabilecek en güzel hizmet olduğunu söyledi.

Bu okul vesilesi ile ilçedeki öğrenci kapasitesinin yüzde 100 arttığını söyleyen Vali Erol, "Alacakaya ve civar köylerdeki öğrenciler, okulun güzelliğini ve imkanlarını değerlendirdiler ve daha bu aşamada iltifat ettiler. Burada bu güzel imkanlarda kendilerinin, ilçelerinin, köylerinin, ailelerinin, memleketimizin istikbali adına çok güzel şeyler yapmak üzere bu okulda bir temeli, bir anahtarı, bir sermayeyi edinerek mezun olacaklar ve inşallah ileride çok iyi yerlerde Alacakaya'yı temsil edecekler. Buranın yer altı ve yer üstü zenginliklerinin herkesin faydasına olacak şekilde geliştirilmesi ve insanların hizmetine sunulması adına güzel hizmet yapacaklar." dedi.

Vali Erol, okulun bazı branşlarda öğretmen eksiği olduğunu, ayrıca lojman sıkıntısı yaşandığını belirterek, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz okulun hak ettiği şekilde öğretmen kadrosunu tamamlayacaktır. Ayrıca, öğretmen arkadaşlarımızın kalacağı lojmanlar konusunda da ihtiyaç var. Bu eksikliğinde hayırsever iş adamlarınca giderileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Alacakaya Kaymakamı Tarık Bahadır ise Alacakaya ilçesine bu okulu kazandıran Alacakaya Mermer Şirketinin ortakları Mahmut Yaşlı, Oğuzhan Arslan, Ragıp Yaşlı ve Asilhan Arslan'a teşekkür etti. Alacakaya ilçesinin son yıllarda devletin ve hayırseverlerin destekleri ile yapılan eserlerle makus talihini yenme yoluna girdiğini belirten Bahadır, şöyle konuştu:

"Alacakaya, Elazığ'ın yer altı zenginlikleri ve ekonomik potansiyeli en yüksek ilçelerinden biri olarak yıllardır verdiği kadarını alamayan ve gelişmesini düzenli bir periyoda oturtamamış bir kaderle karşı karşıyaydı. Fakat son yıllarda özellikle devletimizin ve hayırseverlerimizin destekleri ile kazandığı eserlerle makus talihini yenme yoluna girmiş bulunmaktadır. Eğitimin önemini kavramış, kazandığını kazandığı bölgedeki halka hizmet olarak sunma isteği ile dolu ve en önemlisi rahmete kavuşmuş büyüklerinin isimlerini bence dünyanın en güzel binaları olan eğitim kurumlarında ölümsüzleştirme özverisini gösteren Alacakaya Mermer A.Ş'yi ve yöneticilerini kutluyorum. Bu lisede adı sonsuza yürüyecek olan merhum Cemil Yaşlı, yaşadığı dönemde İl Genel Meclis üyesi, iş adamı olarak da Alacakayamıza büyük katkılar sağlamış, ölümünden sonra da çocuklarına miras bıraktığı hayırseverlik duygusu ve ahlak ile de Alacakaya halkının gönlünde bir kez daha taht kurmuştur. Kendisini rahmetle anıyoruz. Artık, Alacakaya'nın güzel gençleri kazandıkları bu yeni ortam ile şehirlerdeki aynı yaşıtları ile aynı ufka bakabilir, bir imkana kavuşmuş olmanın azmi ile derslerine dört elle sarılarak ileriki dönemlerde bu ilçedeki madenlerde sadece işçi olarak çalışan bireyler değil, oralarda mühendis, yönetici olarak da çalışan kalifiye elemanlar olacaklar ve bu liseyi hayata geçiren ağabeyleri gibi gerektiğinde ilçelerine sahip çıkacaklardır. Bu lisede emeği geçen hayırseverlerimiz, Alacakaya Mermer Şirketinin ortakları Mahmut Yaşlı, Oğuzhan Arslan, Ragıp Yaşlı ve Asilhan Arslan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu eserin diğer hayırseverlere örnek olacağını ve Alacakayamız için de hayırlı olacağına inanıyoruz."

Alacakaya Mermer İşletmesi ortaklarından Mahmut Yaşlı, konuşmasında; ilçeye kazandırdıkları bu okulun Elazığ'ın en güzide okulu olması dileğinde bulundu. 12 derslikten oluşan okulun toplam 1,5 milyon TL'ye mal olduğunu belirten Yaşlı, şöyle konuştu:

"Biz Alacakayalılar ilçemizi, insanlarımızı ve öğrencilerimizi sevdiğimiz için bu yatırımı canı gönülden yaptık. Okulun temelini 2008 yılında attık, 2009 yılında da eğitim ve öğretime başladı. İstiyoruz ki bu okul Elazığımızın, ilçemizin en güzide okulu olsun. İnşallah bu okulumuz sayesinde öğrencilerimiz daha güzel daha iyi yerlere gelecekler. Okuyup doktor, avukat, mühendis olacaklar. Şu anda okulumuzda eksik bir şey görmüyorum. Eksiği olursa da bunu tamamlamaya hazırız. Okulumuzun herkese hayırlı olmasını diliyorum." Konuşmaların ardından törene katılanlar açılışı yapılan okulu gezdi.