2. Bayazıd'ın fermanı Kalite Meydanı'na asıldı

Bursa'da, Yıldırım İlçe Belediyesi ve Kalite Birliği Derneği'nin işbirliğinde yaptırılan Kalite Meydanı'na 2. Bayazıd'ın fermanı asıldı. Kurtuluş Cadd

Bursa'da, Yıldırım İlçe Belediyesi ve Kalite Birliği Derneği'nin işbirliğinde yaptırılan Kalite Meydanı'na 2. Bayazıd'ın fermanı asıldı. Kurtuluş Caddesi üzerine yapılan Kalite Meydanı'nda asılan ve özel bir tasarımla hazırlanan panoda, Sultan 2. Bayazıd tarafından yürürlüğe konulan Kanunname-i İhtisab-ı Bursa yazıyor.

Kalite Birliği Derneği Başkanı Mustafa Karaman, 2. Bayazıd tarafından hazırlanan ve Dünyanın ilk standartları kanunnamesinin özetinin yazılı olduğu meydanın ilk Yıldırım İlçesi'nde hayata geçtiğini söyledi. Kalite ile ilgili ilk yazılı belge olması nedeniyle büyük önem taşıdığına dikkat çeken Karaman, "Başkan Keskin kalite konusunda oldukça duyarlı. Göreve geldiği ilk günlerde daha Kentin doğu girişine 'Kalite Şehrine Hoşgeldiniz' yazılı bir tabela astırmıştı. Kaliteye olan duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

İnsan yaşantısında kalitenin yükselen bir değer olduğunu, Dünya'nın kaliteyi öncelediğini belirterek sözlerine başlayan Yıldırım Belediye Başkanı Keskin de "1502 yılında 2. Bayazıd tarafından onaylanan ferman, yüzyıllar geçmesine rağmen bugüne uyarlanabiliyor. Belediye olarak göreve geldiğimiz gibi TSE Belgesi almaya hak kazandık. Bursa, kalite merkezi, Yıldırım'da kalitenin merkezi olsun istiyoruz. Bunun içinde dernek ile ortaklaşa bunu sembolikleştirmek istedik. Kalite şehrinden kaliteye uzanıyoruz." diye konuştu.