Çumra Belediyesi'nin elektrikleri kesilince belediye de MEDAŞ'ın araç parkını sabote etti

Konya'nın Çumra Belediyesi'nin elektrikleri borç nedeniyle kesildi, belediye de Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ)'nin araç parkını, tadilat gerekçesi

Konya'nın Çumra Belediyesi'nin elektrikleri borç nedeniyle kesildi, belediye de Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ)'nin araç parkını, tadilat gerekçesiyle kapattı. Elektrik arızası olan mahallelerde ise vatandaş tepkili.

MHP'li Belediye Başkanı Yusuf Erdem, elektriklerin kesildiğini, vatandaşa hizmet vermek için jeneratör kullanıldığını söyledi. Erdem, ''20 Eylül gecesi saat 12'de kimliksiz kişilerce belge ibraz etmeden ve tebligat yapmadan elektriğimizi kestiler. Mart 2010'da yapılan mutabakatla önceki dönem borcu 4 taksitte ödemeyi taahhüt ettik ve bunu da Haziran 2010'da bitirdik. Sonradan 95 bin TL ve bir ay sonra da 288 bin TL borç çıkardılar. Ben de mutabakat olmadan borç ödemeyiz dedim.'' diye konuştu.

Mart 2010 tarihinden bu yana 600 bin TL ödediklerini ve günü gelmemiş faturanın parasını istediklerini söyleyen Başkan Erdem, ''Son ödeme tarihi 24 Eylül olan faturayı bile ödememizi istiyorlar ve bu faturaya bile ihbarname gönderdiler. Hukuki yola başvuracağım.'' dedi.

Çumra Medaş İşletme Baş Mühendisliği yetkililerinden alınan bilgilere göre; Çumra Belediyesi'ne gelen faturalarda, geçmişe dönük olan borçların faturalarda bildirildiği ve bu borçlar nedeniyle kendisinin bilgilendirildiğini söylediler. Yetkililer, ayrıca; aynı gün elektrik kesilmeden önce, belediye yetkililerine, kesileceğinin bilgisinin verildiği ve buna karşı hiçbir yetkilinin konuya ilgi göstermediğini ifade etti. Yetkililer, Konya Karatay Medaş İşletme Müdürlüğü'ne gidilmediğini, borç ödeme konusunda girişimde bulunulmadığından elektriklerin kesilmiş olabileceği üzerinde durdular.

Çumra Medaş Arıza Bakım Onarım Servisi görevlileri ise durumdan şikayetçi. Belediyenin kaçak elektrik kullandığını öne süren görevliler, şunları ifade ettiler: ''Şu an itibariyle Bardakçı, Yenidoğan, Baraj ve Yeni Mahalle, İzzetbey Mahallesi'nin bir kısmı, Beylerce Köyü, Alibeyhüyüğü Kasabası ve Taşağıl Köyü Sulama Kooperatifi'nde oluşan arızaların bakımına, araç parkımız sabote edildiğinden dolayı gidemiyoruz. Vatandaşlardan gelen telefonlara cevap vermeye yetişemiyoruz ama elimizden de bir şey gelmiyor.''

MEDAŞ yetkilileri, tesislerin borç dökümünün yetkililere verildiğine işaret ederek, "Halı sahanın bin 174 TL, Kilitli Taş Fabrikası'nın 17 bin TL, arıtma tesisinin 47 bin TL, arıtma tesisinin 12 bin TL, belediye şantiyesinin 30 bin TL, vb diğer tesislerinin de bu şekilde borçları var. Bunların içinde 2007 yılından bile borç var. Ayrıca, borcu yapılandırdığını söylüyor. Ama kanuna göre, borcun içinde ödenmeyen tutar olursa borç muaccel duruma geliyor ve alacaklı olarak belediyenin bütün tesislerinin elektriğini kesme hakkımız doğuyor.'' dedi.