Bayraklı Belediyesi'nden ilaç bağışı kampanyası

İzmir'in Bayraklı ilçesinde belediye tarafından, kandan sonra ilaç bağışı kampanyası da düzenlendi. Halkın bu kampanyayı da gönülden destekleyeceğine

İzmir'in Bayraklı ilçesinde belediye tarafından, kandan sonra ilaç bağışı kampanyası da düzenlendi. Halkın bu kampanyayı da gönülden destekleyeceğine inandığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "İlaç toplama işleminin bitmesinin ardından, halka ücretsiz dağıtımı için çalışmalara başlayacağız." dedi.

Kullanılmayan, fazla ve son kullanma tarihi geçmemiş ilaçları kabul eden Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü, hepsini tek noktada toplayarak üç merkezde bulunan sağlıkevlerine dağıtacak. Sağlıkevleri yakınlarında kurulacak ilaç depolarından ihtiyaç sahibi hastalara, reçetelerindeki ilaçları ücretsiz verilecek. Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Merkezi'yle de işbirliği içinde olan belediye, ilaçların toplanmasının ardından çalışmalarını Eczacılar Odası'yla birlikte yürütecek.

Bayraklı'nın ihtiyaç sahibi vatandaşların yoğunlukta olduğu bir ilçe olduğunu kaydeden Başkan Karabağ, "Vatandaşlarımızdan fazla, kullanılmayan ve son kullanma tarihi geçmemiş ilaçları toplayıp bir eczane düzeni içinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak vereceğimiz bir sistem kuracağız. Bu iki aşamalı bir proje. İlk olarak ilaçları toplayıp sonra da dağıtımı için duyuru yapacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, doktorlar tarafından yazılan reçeteleriyle Bayraklı'nın üç noktasına kurulacak eczane türevi merkezlerden ilaçlarına ulaşabilecek. Bağış yapacak vatandaşlarımız 341 31 31 numaralı telefona bildirirse kapılarının önüne kadar gidip ilaçları alıyoruz." şeklinde konuştu.