Sanatçı Gülben Ergen Trabzon'da Okul Açtı

Sanatçı Gülben Ergen, "Çocuklar Gülsün Diye" proje kapsamında Trabzon'da anaokulu açılışı yaptı.

Okul öncesi eğitime dikkat çekmek amacıyla sanatçı Gülben Ergen'in başlattığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği "Çocuklar Gülsün Diye" projesinde, Tokat ve Mardin'in ardından üçüncü anaokulunun açılışı Trabzon'da düzenlenen törenle yapıldı.
Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Deregözü köyünde Eyüp Sabri Tuncer tarafından yapılan 3. anaokulu açılışına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı ve sanatçı Gülben Ergen katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Gülben Ergen; eğitim ve öğretimin önemine değinerek, "Eğitimin kelime anlamının her geçen gün daha iyi anlaşıldığı ülkemizde başta devlet olmak üzere pek çok kişi ve kurum bu alana destek olmaya çalışıyor. İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda eğitimi çözülmesi gereken bir sorun olmaktan çıkarıp hayatımızın doğal ve keyifli bir parçası haline getireceğiz. Bunun için hepimiz emek harcamalıyız" dedi.
Bir bireyin gelişimi için okul öncesi eğitimin en az üniversite eğitimi kadar önemli olduğunun altını çizen Gülben Ergen, "2-3-4-5 yaşları çok önemlidir. Akıl ve gönül kayıtlarında iz bırakır. Kolay kolay silinmez. Bu yaşlara dikkat etmeli ve en az üniversite eğitimi kadar önem vermeliyiz" diye konuştu.