Geçici 400 İşçi Alımı İçin 3 Bin Kişi Başvurdu

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2 aylık süreyle alacağı 400 orman işçisi kurayla belirlendi

Geçici 400 İşçi Alımı İçin 3 Bin Kişi Başvurdu
Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2 aylık süreyle alacağı 400 orman işçisi kurayla belirlendi. 3 bin kişinin başvurduğu kura çekimine katılan bir kadın, kendisi ve eşinin işsiz olduğunu belirterek gözyaşı döktü.
Adana'da Orman Bölge Müdürlüğü, İş-Kur Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında kura çekimi ile il genelinde 400 kişiyi 2 aylığına geçici orman işçisi olarak işe alacağını duyurdu. Bunun üzerine 2 aylık işe 3 bin kişi başvurdu. Sadece Ekim ve Kasım aylarında çalışacak olan kadın ve erkekler, bir umut diyerek bugün Adana Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde yapılan kura çekimine katıldı. Adana merkeze alınacak 40 işçi için yapılan kura çekimine ise 398 kişi
başvurdu. Başvuranlar sabahın erken saatlerinden itibaren Orman Bölge Müdürlüğü'ne gelerek, beklemeye başladı. Kimi tek başına gelen, kimi ise çocuğuyla gelen vatandaşlar, 2 ay asgari ücretle maaş alabilmek için noter huzurunda yapılacak kura çekimini bekledi.
10 yaşındaki oğlu Emer Çiftçi ile birlikte kura çekimine gelen 37 yaşındaki Hülya Çiftçi, iş umudu ile geldiğini belirterek, "İşe çok ihtiyacım var. Benim bir çocuğum var, onu dahi okutamıyorum. Eşimin de işi yok. 17 yıldır evliyim, eşim inşaat işlerinde çalışıyor. İş olursa çalışıyor, iş olmazsa çalışmıyor. Burada iki ay çalışacağız ama kısmet. Hiç olmazsa iki ay işimiz olacak. Eşim de çalışmıyor, çok zor durumdayız" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Oğlu Emre Çiftçi, "Ağlama anne" diyerek sarıldığı
annesini teselli etmeye çalıştı.
Eşi işsiz olan ve iki çocuğu olan Harbiye Söğüt (42) de, eşinin işi olmadığı için çocuklara bakamaz duruma geldiğini, en azından iki ay maaş alıp, çocuklarına ekmek götürmeyi düşündüğünü söyledi.
Kura çekimine katılan 2 çocuk annesi Fatma Aladağ (30) ise, işsiz olduğu için çocuklarına bakamadığını belirterek, bir umut için kura çekimine geldiğini söyledi. Songül Aladağ (42), eşinin fırında çalıştığını ancak 4 çocuğu olduğu için aldığı paranın yetmediğini, bu nedenle başvuru yaptığını ifade etti.