Bergama Ticaret Odası, aile şirketlerinde kurumlaşma eğitimi düzenledi

Bergama Ticaret Odası (BERTO), üyelerine yönelik "Aile Şirketlerinde Kurumlaşma" eğitimi düzenledi. Eğitim, Dünya Ticaret Örgütü Başkan Yardımcısı Dr.

Bergama Ticaret Odası (BERTO), üyelerine yönelik "Aile Şirketlerinde Kurumlaşma" eğitimi düzenledi. Eğitim, Dünya Ticaret Örgütü Başkan Yardımcısı Dr. Güler Manisalı Darman tarafından verildi.

Dr. Darman, "Bölgemizin yapı taşını oluşturan aile şirketleri babadan oğla, kuzenlere ve torunlara uzanan bir akrabalık bağıyla sarmal bir hale gelmekte, iş hayatını duygusal kararlarla yönetme eğilimini arttırmaktadır. Aile şirketleri içinde kurumlaşarak yapılanmayan birçoğu, iki ya da üçüncü nesil idaresinde dağılmakta, yok olmaktadır." dedi. Aile şirketlerinde alt yapının oluşturulması, kurumsal yönetime geçiş, büyüme stratejileri ve büyümenin finansmanında kurumlaşmanın önemini belirten Darman, interaktif eğitim uygulamasıyla katılımcıların da sorularına cevap bulabildiği çok verimli bir paylaşım platformu sağladığını söyledi.

Eğitimin sonunda BERTO Başkanı Melih Kahraman, bu tür faaliyetlerinin üyelerin talepleri doğrultusunda devam edeceğini belirtti. Kınık, Dikili, Kozak ve Çandarlı beldelerinden üyelerin de katıldığı eğitim sonunda sertifika verildi.