Bakan Yılmaz'dan Geçitli Köyüne Taziye Ziyareti

Mayınlı saldırının yaşandığı bölgeyi ziyaret eden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz devlet olarak diğer hadiselerle olduğu gibi bu hadisede de ne gerekiyorsa yapacağız

Mayınlı saldırının yaşandığı bölgeyi ziyaret eden Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz devlet olarak diğer hadiselerle olduğu gibi bu hadisede de ne gerekiyorsa yapacağız. Suçlular inşallah en kısa sürede bulunur, cezasını görür diye ümit ediyorum" dedi.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz; AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Hakkari Valisi Muammer Türker ve beraberindeki vali yardımcıları ile bazı komutanlar Geçitli köyünde taziye ziyareti yaptı. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, köy meydanında açılan taziye çadırını ziyaret eden ve vatandaşlarla öğle yemeği yiyip sohbet etti.
Patlamada çocuğunu kaybeden Cahit Erol, Bakan Yılmaz'a "Eğer yolumuz asfalt olsaydı belki de döşenen mayının farkına varılırdı. Ancak yol toprak olduğu için bu can kayıpları yaşandı" dedi. Bir başka vatandaş ise, "Eğer olay günü helikopterlerle olay bölgesine helikopterlerle askerler indirilseydi olayın failleri yakalanırdı. Bugün de yarın da bu olaylar tekrarlanacaktır. Ancak olayın failleri yakalansaydı bir daha bu tür olaylar olmazdı" diye konuştu.
Bakan Yılmaz da, "Kim suç işlemişse cezasını bulacaktır. Savcılık olaya el koymuş, uzmanlarımız olayın aydınlatılması için delileri inceliyor" dedi. Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ise, "Acınızı paylaşıyoruz. Ancak sizden bir ricamız var, bu olayı aydınlatmak için sizlerinde desteğine ihtiyacımız var. Bu desteğinizi bekliyoruz" ifadelerini kaydetti.
Daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekiler okunan dualara eşlik ettiler. İHA muhabirinin sorusu üzerine bir açıklama yapan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
"Bu acıyı paylaşmaya geldik. Allah böyle acıları bir daha göstermesin. Çok zor, hepimizin yüreğini parçalayan bir hadise ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Acılarınızı paylaşmaya geldik. Taziyelerimizi getirdik. Hükümetimizin ve Başbakanımızın selamlarını getirdik. Biz devlet olarak diğer hadiselerle olduğu gibi bu hadisede de ne gerekiyorsa yapacağız. Suçlular inşallah en kısa sürede bulunur, cezasını görür diye ümit ediyorum. Devletimiz bir hukuk devletidir. Bu hukuk devleti içinde yapılan bu insanlık dışı
bir hadisedir. Hiçbir şekilde izah edilecek bir hadise değil. Bunu kim yapmışsa, nasıl yapmışsa bununla ilgili kurumlarımız, savcımız araştırarak olaya el koymuştur. Güvenlik kuvvetlerimiz çalışmalarını yapıyorlar. En kısa sürede bulunacağını ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarını ümit ediyorum. Zaten ailelerin de beklentisi bu yönde. Onların da en büyük temennisi bu suçluların bulunup cezalandırılmasıdır" diye konuştu.
Bakan Yılmaz, daha sonra olayda 7 yakınını kaybeden Cahit Erol ile birlikte, evlerinin önünde kurulan taziye çadırına geçti. Kadınlara 'Başınız sağolsun' diyen Bakan Yılmaz'ın yanına gelen yaşlı bir kadın, 'Hoşgeldiniz' dedi. Bakan da yaşlı kadının elini öptü. Yaşlı kadın Bakan Cevdet Yılmaz'a 'Ben de senin ananım' dedi. Milletvekili Özbek ise, yaşlı kadınla Kürtçe konuşarak annesinin ismini söyledi.
Bakan Yılmaz, ardından Cahit Erol'un evine geçti. Baba Cahit Erol, bakan ve beraberindekileri patlamada hayatını kaybeden çocuğu Aydın Erol'un bilgisayar odasına götürerek, "Oğlumun düğününe hoş geldiniz" dedi. Cahit Erol, "Burası oğlumun bilgisayar odasıdır. Ondan geriye bu bilgisayar odası kaldı. Oğlum bilgisayara çok bağımlı biri idi. Bilgisayarı çok severdi. Burası da onun çalışma yeridir" diye konuştu. Cahit Erol'un eşi Behice Erol ise, Bakan Yılmaz'a Kürtçe olarak, "Bizim kimseyle bir alıp
veremediğimiz yoktu, çocuğumu param parça ettiler. İnşallah yapanlarda böyle parça parça olur. Başkalarının çocukları Avrupalar'da iken, bizim çocuklar böyle parça parça oluyorlar" diye feryat etti.
Bakan ve beraberindekiler daha sonra helikopterle köyden ayrılarak, olayın yaşandığı yerin üzerinde tur atarak bölgeyi izlediler.