Kırşehir'de Gaziler Günü Kutlaması

19 Eylül Gaziler Günü Kırşehir'de de düzenlenen törenle kutlandı.

Kırşehir'de Gaziler Günü Kutlaması
Valilik Bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Vali Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Jan. Alb. Osman Uçar, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aziz Hüküm, Baro Başkan Vekili Mustafa Alp Arslan, İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Kırşehir'de yaşayan gaziler ve aileleri, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Jandarma Binbaşı Şahin Keskinkılıç, "Vatan savunmasında, kalplerinde taşıdıkları vazife aşkı ve yüksek idealler uğruna, hayatlarını feda eden şehitlerimizle birlikte, gazilerimizin hatıraları sonsuza kadar yaşatılacaktır" dedi.
Keskinkılıç, "Yüce Türk Milletinin bağımsızlığını ve kutsal vatan topraklarının bütünlüğünü korumak için, üstün cesaret örneği göstererek şahadet mertebesine ulaşan kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Kahraman Gazilerimiz; Türk Devletinin bağımsızlığını ve cumhuriyetini korumak ve kollamak her zaman birinci vazifemiz olmuştur. Biz bu varlığın değerine, asaletine ve karakterinin sağlamlığına inanmış bir milletin evlatlarıyız. Efendi olarak hür, bağımsız, başı dik yaşayan bir milletiz. Bu soylu millet şehitlerimizin ve gazilerimizin yazdığı kahramanlıklarla, yeryüzüne şeref vermiş, düşmanlarının dahi takdir ve saygısını kazanmış, varlığına göz dikenlere haddini bildirdiği gibi düşmanlarının dahi yaralarını sarmasını bilmiştir" şeklinde konuştu.
"Bugün şanlı bayrağımız, ülkemizin her köşesinde gururla dalgalanıyorsa, İstiklal Marşımız vatan semalarında yükseliyorsa, Türk Milleti birlik ve beraberlik içerisinde daha müreffeh yarınlara koşuyorsa, bunu siz gazilerimize borçluyuz" diyen Keskinkılıç, "Gazi bir milletin çocukları olarak bizler, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü için, Atatürk ilkeleri doğrultusunda karada, havada ve denizde her zaman ve her yerde Şehit ve Gazi olmaya hazır olduğumuz gibi, Şehit ve Gazi olmaya hazır evlatlar yetiştirmeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Buradaki tören öğrencilerin şiirlerini okumasıyla sona erdi. Aynı gün akşam Vali Erden ve Kırşehir protokolü Jandarma Gazinosunda gaziler onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.