Kenan Evren İlköğretim Okulu Yeni Adıyla Eğitime Başladı

Antalya'da, Eğitim-Sen'in talebi üzerine Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun ismi Osman Ali Cingöz olarak değiştirildi

Antalya'da, Eğitim-Sen'in talebi üzerine Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun ismi Osman Ali Cingöz olarak değiştirildi. Bunun üzerine öğrenciler yeni okul tabelası altında ilk eğitim öğretim yılını törenle açtı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez, "Darbe ürünü isimler öğrencilerin psikolojisini kötü etkiliyordu" dedi.
Eğitim-Sen'in Döşemealtı ilçesi Nebiler köyündeki Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının değiştirilmesiyle ilgili talebi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde kabul edilmişti. Ancak Eğitim-Sen'in Kenan Evren ismi yerine Roman yazarı 'Fakir Baykurt' ismini önermesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulu yaptıran hayırsever Osman Ali Cingöz'ün ismini vermişti.
Eski adıyla Kenan Evren İlköğretim Okulu yeni isim ve tabelası altında bugün törenle yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi.
ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİSİNİ ETKİLİYORDU
Eğitim-Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez, 12 Eylül ürünü olan kurumların isimlerinin eğitim kurumlarına verilmemesi ve var olan isimlerin de kaldırılması gerektiğini söyledi.
Antalya'da Kenan Evren İlköğretim Okulunun isminin değiştirilme sürecini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Sönmez, şöyle konuştu: "12 Eylül süreci içerisinde binlerce insan eziyet çekti. Bunlar içerisinde öğretmenler önemli bir yer kapsar. Öğretmenlerin sürgün edilmesi, cezalandırılması biçim açımızdan önemliydi. Geldiğimiz süreçte darbecilerin yargılanması konusunda hızlı bir adım atılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkede darbe suçsa bunun yargılanmasının önünün de açılması gerekir diye
düşünüyoruz."
ERGENEKON İLKÖĞRETİM OKULUNUN DA İSMİNİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR
12 Eylül'ü çağrıştıran isimlerin öğrencilerin üzerinde bir psikolojik baskı oluşturduğunu savunan Sönmez, şunları söyledi: "Örneğin Antalya'daki Ergenekon İlköğretim Okulu'nun da isminin değiştirilmesi gerekiyor. İsminin değiştirilmesi için biz Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacağız. Bir taraftan Ergenekon'u çete olarak gösteriyoruz bir taraftan Ergenekon ismi çatısı altında öğrenciler öğrenim görüyor. Öğrenciler televizyonlarda darbe ile Kenan Evren ismini yan yana duyuyordu. Okula
geldiklerinde de tabelada Kenan Evren ismini görüyorlardı. Artık bu ismin kaldırılmış olması öğrencilerin psikolojisi açısından çok önemli."