Başkent'te alev alev yanan gecekondu kül oldu

Ankara'nın İsmetpaşa mahallesi'nde bilinmeyen nedenden çıkan yangın bir gecekonduyu kül etti. İtfaiye ve vatandaşların uzun uğraşları sonucunda söndür

Ankara'nın İsmetpaşa mahallesi'nde bilinmeyen nedenden çıkan yangın bir gecekonduyu kül etti. İtfaiye ve vatandaşların uzun uğraşları sonucunda söndürülen yangının diğer gecekondulara sıçramaması büyük bir faciayı önledi. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 2 itfaiye eri ise rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Başkent'te akşam saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İsmetpaşa mahallesinde Yiğit Yücedağ ve ailesine ait gecekonduda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Geçimlerini peçete satarak sağlayan Yücedağ ailesinin evinde çıkan yangın havanın rüzgarlı olması nedeniyle kısa sürede büyüdü. Çevrede yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmek istedi ancak gecekondu etrafındaki elektrik telleri itfaiye merdiveninin yanan eve ulaşmasını engelledi. İtfaiye ekipleri, daha sonra dar yolları kullanarak yanan gecekonduya ulaşmayı başardı. Vatandaşlar ve ekiplerin uzun uğraşları sonucunda yangın kontrol altına alınırken kül olan ev kullanılamaz hale geldi. Yanan gecekonduda herhangi bir kişinin bulunmaması can kaybını önledi.

Mahalle sakinleri, Yiğit Yücedağ ve eşi Kadriye Yücedağ'ın kavga ettiklerini ve kavganın hemen ardından evde yangın çıktığını belirtti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan yangına müdahale etmek isteyen 2 itfaiye eri aşırı dumandan etkilenerek rahatsızlandı. İtfaiye erlerine ilk müdahale olay yerinde bekletilen 112 Ambulanslarında yapıldı. Yaralanan itfaiye erleri daha sonra zehirlenme riskine karşın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.