Bölücü örgüt yandaşları polisle çatıştı

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların durdurulması isteyen ve Hakkari'de yaşanan olayları protesto eden bölücü örgüt yandaşları İstanbul'da polisle çatıştı. Çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu grubu dağıtmak için polis ekipleri uzun süre mücadele etti.

Bölücü örgüt yandaşları polisle çatıştı
Hakkari'de yaşanan olayları protesto eden ve bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların durdurulması isteyen göstericiler polisle çatıştı. Akşam saatlerinde Hacıahmet Mahallesi'nde toplanan, çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik grup sloganlar eşliğinde, Tarlabaşı'nda bulunan BDP İstanbul il Başkanlığı önüne geldi.
Burada bir süre daha slogan atan grup daha sonra bölgedeki ev ve işyerlerine taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Polis ekiplerinin dağılın uyarısına taş ve sopalarla karşılık veren gruba çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti.

Yaklaşık yarım saat süren olaylarda 5 bölücü örgüt yandaşı gözaltına alındı. Olaylar üzerine başta Beyoğlu olmak üzere Şişli ve Kağıthane ilçelerindeki çeşitli bölgelerde emniyet güçleri, güvenlik önlemlerini artırdı.