Kore Gazilerinin Anıları Bir Kitapta Toplandı

Samsun'da İlkadım Kaymakamlığının öncülüğünde, Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin çalışması sonucu 32 Kore gazisinin anıları bir kitapta toplandı.

İlkadım Kaymakamlığı'nın organizasyonunda İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin koordinasyonun da "Sizi Unutmayacağız Kore Gazileri'ne Saygı Projesi" çalışması tamamlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi'nin destekleriyle 'Kore Gazilerine Vefa' anlayışla, 75 İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisinin öğretmenleri eşliğinde 32 Kore gazisini ziyaret ederek, 8 aylık çalışma sonucunda "Samsun'da yaşayan Kore Gazilerimiz" adıyla önemli bir kültür yayınını kazandırıldı.

Kaymakam Zafer Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu diğer protokol üyelerinin katılımıyla kitaplar Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril'e teslim edildi. Kaymakam Orhan, 19 Eylül'de kutlanacak olan gaziler günü öncesinde gazilerin yaptıkları fedakarlığa, yetmeyecek olsa da minnet simgesi olarak kitabın hazırlandığını söyledi. Gazilerin varlıklarının çalışmayla daim kılındığını belirten Orhan, "Kitabın hazırlanması için büyük emek harcandı. Gazilerimize vefamızı
göstermek istedik. Bu kitap artık gelecek nesillere taşınmış olacak. Çalışma incelendiğinde görülecek ki, Türk insanı kendi varlığını koruma adına verdiği onurlu mücadelesinin yanında, dünya barışını koruma adına hizmet veren şanlı şerefli bir ulus ve ordudur. 60 yıl önce binlerce kilometre uzaktaki alana dünya barışını savunma adına askerlerimiz gitti. Şimdi onların bu anıları bir kitapta" dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril, İstiklal Savaşı gazileri için şuan hazırlanan bir kitap gibi bir eserinin bulunmadığını, bunun büyük bir kayıp olduğunu belirtti. Diril, "Bu çalışma geçmişte yapılan eksiklikleri giderilmesi içinde önemli bir çalışma da oldu. Gazilerimiz bu kitapta ölümsüzleşti ve onları herkesin tanımasına imkan sağlandı" diye konutu.