(tekrar)adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Çekinser' Tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ilk kez "Çekinser" şeklinde oylama yapıldı.

(tekrar)adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Çekinser' Tartışması
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz başkanlığında toplanan mecliste, yoklamanın yapılmasından sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildiği sırada yerinden itiraz eden CHP'li Meclis üyesi Necmettin Atay, "Bize Sayın Başbakan 'mecliste bir gıdım su vermeyiz' diyordu. Burada da gündem dışı konuşmak var mı diye sorulurdu her zaman, şimdi niye sorulmuyor?"dedi. Bu uyarı üzerine Aldırmaz, "Gündem dışı konuşmak isteyen var mı?" diye sordu. Kimse gündem dışı söz almadı.
Aldırmaz, gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. Büyükşehir Belediye Meclisinin 11 Mayıs 2010 tarihinde onaylanan 74 sayılı kararına ait iki itiraz başvurusu ile ilgili madde üzerinde CHP'li Necmettin Atay söz aldı. Siyah güneş gözlüğü ile konuşma yapan Atay, gözlerindeki problem nedeniyle gözlük takmak zorunda olduğunu söyledi. Atay, Belediye Meclisinin ilgili komisyonlarında 120 tane itiraz dilekçesi bulunduğunu, bu dilekçelerin ve taleplerin bir ay içerisinde tamamlanmasını ve yatırım yapmak isteyenlerin yatırımcıların önünün açılmasını istedi. Aldırmaz ise, Mahkemelerden gelen kararlar doğrultusunda gerekli düzeltmelerin yapıldığını, diğer itirazları da haklılık derecesine göre sıraya konulduğunu ve en kısa zamanda mecliste görüşüleceğini ifade etti.
Aldırmaz maddeyi oylatırken, "Kabul edenler, etmeyenler, çekimser" diye ayrı ayrı sordu. Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde ilk kez çekimser şeklinde oylama yapılması ile ilgili tartışmalar yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Kaşif Barut, çekinser şeklindeki sorunun yanlış olduğunu, sadece bütçe oylamasında isim okunarak suretiyle çekinser şeklinde oylama yapılacağını iddia etti. CHP'li üye avukat İlker Mengü ise Kaşif Barut'un 1994 yılı uygulamalarından bahsettiğini ve yasanın değiştiğini belirterek, çekinser uygulamasının yapılabileceğini söyledi. Aldırmaz diğer maddelerin oylamalarında da çekinser şeklinde soru sordu. Maddeler ilgili komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

MERKEZ OTOGAR İÇERİSİNDEKİ DÜKKANLAR KİMİN?
Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin gündeminde bulunan 4 maddelik Merkez Otogar içerisinde 165 pafta, 946 Ada 266, 267,201 ve 162 parselde bulunan işyerlerinin otobüs bilet satış yazıhanesine çevrilmesine ait komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi. Söz konusu yazıhanelerin, önce CHP'den seçilen ve daha sonra partisinden istifa eden Adana Büyükşehir Belediyesi bağımsız meclis üyesi Mustafa Akyüz'e ait olduğu ileri sürüldü. Akyüz, meclise verildiği dilekçe ile çalışmaya katılmayarak izinli olmasını sağladı.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarına yarın saat 11.00'de devam edecek.