Sungurlu Kaymakamı Şahin'den Kan Bağışı

Çorum'un Sungurlu ilçesine gelen Kızılay'ın kan bağışı TIR'ında, Kaymakam Hulusi Şahin de kan bağışında bulundu.

Kaymakam Hulusi Şahin, Kızılay TIR'ına giderek kan bağışında bulundu. İnsanların sağlıklı bir yaşam için kan vermesi gerektiğini belirten Kaymakam Şahin, "Kan vermek sağlıktır. Hem veren insanlar için hem de verilen kanlardan faydalanacaklar için kan hayattır. Tüm vatandaşlarımızın, insanlığı ve kendini seven herkesin kan vermesi gerekir. Kızılayımıza ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Trafik kazaları, ameliyatlar, kan hastalıkları ve bu gibi durumlarda acil kana ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Türkiye Kızılay Derneği Ankara Kan Bağış Merkezi yetkilileri ise, "İnsanlarımız kan merkezlerine ihtiyacını giderebilmek için başvuru yapmaktadırlar. Kan merkezlerinin de bu isteklere cevap verebilmesi için kan stoklarının her zaman için yeterli seviyede olması gerekmektedir. Bunun için herkes üzerine düşen görevi yapıp, sağlığı yerindeyse kan vermelidir" dediler.
Sungurlu Kaymakamlığı'nda görev yapan kamu çalışanlarının kan bağışına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür eden yetkililer, "Bundan sonra da aynı şekilde ilgi ve alakalarını bekliyoruz. Bu şekilde yönetici ve çalışanların duyarlı olması bizi umutlandırıyor. İnşallah bir dahaki sefere yine böylesine bir katılım olur. Başta Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin'e ve tüm çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyoruz" diye konuştular.
Kaymakam Şahin'in ardından kurum amir ve memurları da sırayla kan bağışında bulundu. Kızılay yetkilileri ilçede 3 gün boyunca kan aldıklarını, şu ana kadar 250 ünite kan topladıklarını, bu sayıyı 500'e çıkarmayı hedeflediklerini söylediler.