Kılıçdaroğlu: Başbakanın timsah gözyaşlarına inanmayacağız

SİLİVRİ, Selimpaşa, Büyükçekmece, Avcılar ve Esenler'de halkla bayramlaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçd...


SİLİVRİ, Selimpaşa, Büyükçekmece, Avcılar ve Esenler'de halkla bayramlaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa paketinin halk üzerinde olumsuz şekilde yansımaları olacağını belirterek, vatandaşların referandumda 'hayır' oyu vermesini istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuk olduğu bir televizyon programında ağladığını söyleyen Kemal Kılıçdaoğlu, "Toprağa düşen şehitler için mi ağladın? Yatağa aç giren çocuklar için mi ağladın? Oy almak için ağladın. Timsah gözyaşları bunlar. Bunlara inanmayacağız" dedi. Vatandaşlar sık sık yol üzerinde Kemal Kılıçdaoğlu'nun otobüsünü durdurarak sevgi gösterisinde bulundu.

VATANDAŞLAR KIRMIZI KARANFİLLERLE KARŞILADI

İlçe İlçe gezerek İstanbullularla bayramlaşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Silivri oldu. Kılıçdaroğlu'nu Silivri'de vatandaşlar kırmızı karanfillerle karşıladı. Silivri Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, "Karanlığın sonunda güneş doğacak. Biz halkın iktidarıyız, halka hizmet edeceğiz" diyerek vatandaşların referandumda 'hayır' oyu kullanmasını istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'de yaptığı konuşmanın ardından Selimpaşa'ya geçerek orada da vatandaşların bayramını kutlayarak kısa bir konuşma yaptı. Seçim otobüsünden vatandaşlara karanfil atan Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece'ye geçerek, Devlet Hastanesi'ndeki hastaları ziyaret etti.

EVREN İLE BAŞBAKAN AYNI KAFADA

Büyükçekmece Belediyesi önünde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Kenan Evren ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı kafada olduğunu ifade ederek, "Siz, zamlarda yargıya gidip hakkınızı arayabiliyorsunuz?. Recep Bey'in Anayasası ile o zaman bu hak kalkıyor. Onun için hakları elimizden alan anayasa değişikliğine ne diyeceğiz? Dün akşam Recep Bey, bir TV kanalında ağlamış. Niye acaba? Borç içinde intihar eden iş adamı için mi ağladın? Manisa'da yatağında açlıktan ölen gazi için mi ağladın? Toprağa düşen şehitler için mi ağladın? Yatağa aç giren çocuklar için mi ağladın? Oy almak için ağladın. Timsah gözyaşları bunlar. Bunlara inanmayacağız"dedi. Gürpınar'da bir camiide kılınan cenaze namazına nedeniyle otobüsünü durduran Kılıçdaroğlu, cenaze sahiplerine başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu Cenaze ve Cuma namzından çıkan vatandaşların da bayramını kutladı.

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI

Gürpınar'dan Avcılar'a geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nu burada yaklaşık bin CHP'li karşıladı. CHP'li grubun önünde toplandığı camide cenaze namazı olması nedeniyle cenazeye saygı göstererek, otobüsünü camiiye bir kilometre uzakta durduran Kılıçdaroğlu, kendisi için yapılan anonslara da engel oldu. Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlardan kendisini alkışlamamalarını istemesine rağmen, vatandaşlar alkışlamaya devam ettiler.

Referandum çalışmaları çerçevesinde rahibe benzetmesinin yapıldığı 'Türban afişi'ni yaptırdığı iddiasıyla gündeme gelen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise Kılıçdaroğlu'nun bayramlaşma programına katılmadı. Avcılar'da halka seslenen Kılıçdaroğlu buradan da mini bir miting yapacağı Esenyurt'a geçti.

EVET AFİŞİNİ KALDIRDILAR

Kılıçdaroğlu, Esenyurt'a gelmeden önce miting alanının yakınındaki inşaatta asılmış olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'evet' yazılı bir afiş CHP'liler tarafından iplerinden kesilerek kaldırıldı. Esenyurt'ta Cuma namazında çıkan bazı vatandaşlar ile meydanda bulunan CHP'liler arasında sözlü sataşmalar yaşandı. 5 bin kişinin toplandığı miting alanında seçim otobüsünün üzerinde konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Kul hakkı yiyenlerden hesap sormak bizim görevimiz olmalı. Biz bunun için mücadele edeceğiz. Özgürlüklerimizi ve haklarımızı koruyacağız. Kimseye minnet etmeyeceğiz. Bu coğrafyada beraber yaşayacağız. Kardeşce bölüşeceğiz. Ramazan bayramındayız. Bir Başbakan düşünün, bayram namazından çıkıyor ve hemen siyaset yapmaya başlıyor. Oysa bayramlar kardeşlik içindir, dostluk içindir, Bayramlarda hayırlı şeyler yapmalıyız. Birbirimizi sevip, saygı duymalıyız. Caminin avlusunda siyaset yaparsak önce kendi inançlarımızı sömürmüş oluruz. Siyaset farklı bir şeydir. Siyaset inanç üzerinden yapılmaz. Siyasetin konusu işsizliktir, açlıktır. Siyasetin konusu, bir tek çocuğun bile yatağı aç girmemesidir. Siyasetin konusu alın terine, emeğe değer vermek demektir. Siyaset insana hizmet için yapılır. İnsana baskı yapmak için siyaset yapılmaz. Kendimiz için, çoçuklarımız için geleceğimiz için hayırlı bir iş yapalım ve 'hayır' diyelim. 12 Eylül Anayasası, 1982 referandumunda yüzde 92 oy aldı. Bugün hepimiz 'o Anayasa yanlış' diyoruz. Şimdi getirilen değişiklik de yanlış. Biz demokrasiyi istiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'a bile milletvekilliği yolunu açtık, çünkü ona oy veren yurttaşlara saygı duyduğumuz için yaptık. 'Hayır' demek neredeyse suç haline geldi. Buna izin vermemiz lazım. Bu Anayasa ile baskı rejimi getiriliyor. Onlar ülkeyi ayrıştırıyorlar, bölüyorlar. 'Hayır' deyin insan için, demokrasi için, alın teri için yeni bir anayasayı biz yapalım. Destek verin bunu yapalım."