Kars'ın Araştırma Hastanesi'ne Kavuşmasına Sayılı Günler Kaldı

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatında son aşamaya gelindi.

Kars'ın Araştırma Hastanesi'ne Kavuşmasına Sayılı Günler Kaldı
Açılmasına sayılı günler kalan Araştırma Hastanesi'nde çalışmalar hızlandırıldı. Büyük bölümünün tamamlandığı hastane bu yıl hizmete girecek. 2006 yılında programa alınan KAÜ Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven ile Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ile Mahmut Esat Güven'inde girişimleriyle tamamlanmasına kısa bir zaman kaldı.
KAÜ Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki çalışmalar ve son durumu hakkında Rektör Prof. DR. Abamüslüm Güven, bilgiler verdi.
Göreve geldiği günden itibaren üniversitede yaptığı proje ve çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Abamüslüm Güven, koltukta oturmak için değil, çalışmak için, üniversiteye bir şeyler yapmak için göreve geldiğini vurguladı.
Rektör Güven; "Bizim için koltuk değil yaptığımız kalıcı hizmetler önemlidir. Ben olmam başka arkadaşım olur. Oda benim yaptıklarımı yapacaktır" dedi.
BÖLGE HASTANESİ OLACAĞIZ
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, 250 yatak kapasiteli, 8 ameliyathane, 5 yoğun bakım ünitesi bulunan Araştırma Hastanesi'nin bölge hastanesi olacağını söyledi.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven; "Karslı hastalar uzun yıllardan beri Erzurum yollarında can veriyor. Bugün mutluyuz ki üniversite araştırma hastanemiz yakın bir zamanda faaliyete geçecek. Sağlık alanında bölge hastanesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyoruz. Ak Parti iktidarının ve milletvekillerimizin desteği ile herhangi bir ödenek sıkıntısı çekmeden inşaatlarımız devam ediyor. Devlet Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ile görüştük. En yakın zaman da en modern cihazlarla araştırma hastanemizi faaliyete sokacağız" diye konuştu.
BİZ BAYRAĞI ZİRVEYE TAŞIDIK
KAÜ'de bir birinin ardına yükselen binalar, görenleri şaşırtıyor. Çok kısa zamanda çok büyük adımlar atan KAÜ her geçen gün daha da büyüyor.
Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven'in bilgi, beceri ve en engin deneyimleri ile hazırladığı projeler tek tek hayata geçirildi.
Rektör Abamüslüm Güven; "Biz ekip olarak göreve geldiğimizde aldığımız bayrağı zirveye nasıl çıkartabiliriz. Bunun hesaplarını yaptık. Projeler hazırladık. Bu projeleri hayata geçirdik. Üniversite'de şuan da her yerde çalışmalar var. Hastanemiz, olimpik stadımız, lojmanlarımız, alt yapı, yol ve kaldırım gibi birçok bölgede çalışma yapılıyor. Kısa sürede tamamlanacak çalışmalar var. Biz aldığımız bayrağı zirveye taşıdık. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim bunu" şeklinde konuştu.
Öte yandan belirtilen günde bitirilmesi için Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatında 250 kişi aynı aynada çalışıyor. İnşaatın Ekim ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor.
KAÜ Rektörü Prof Dr. Abamüslüm Güven, sürekli inşaat alanını gezerek çalışmaları yakından takip ediyor.