Eruh'taki Patlamada Yaralanan 4 Çocuk Tedavi Altına Alındı

Siirt'in Eruh ilçesinde arazide buldukları cismi kurcalayan 4 çocuğun cismin patlaması sonucu yaralanmasının ardından çocuklar Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Eruh ilçesine bağlı Dağdöşü köyü yakınlarında bulunan kırsal alanda oynamak için arazide dolaşan 4 çocuk buldukları yabancı bir cismi kurcalamaya başladı. 4 çocuk, cismin patlaması sonucu yaralandı. Patlama sesi üzerine bölgeye giden köylüler patlama sonucu yaralanan Yalçın Ertaş(12), Şükrü Yıldırım(10), Adnan Kurt(13) ve Mehmet Toprak'ı(8) kanlar içinde bulundu. Olay jandarmaya haber verilirken olay yerine çağırılan araç ile yaralı çocuklar Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlamada şarapnel
parçalarından yaralanan çocukların hayatı tehlikesinin olmadığı ve patlayan cismin ne olduğunun tespit edilmesi için olay yeri inceleme ekiplerince geniş bir çalışma başlatıldığı bildirildi. Olay yerinde inceleme başlatan jandarma ekipleri hastanede çocukların ifadelerini aldı. Hastane önünde güvenlik önlemleri alındı. Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.