Vinç altında kalan işçi, kuvözdeki bebeğini bir kez gördü

Kartal'da referandum afişini değiştirmek için kullanılacak vincin altında kalarak yaşamını yitiren Halis Atış'ın (27) evine de ateş düştü. Atış'ın ger

Kartal'da referandum afişini değiştirmek için kullanılacak vincin altında kalarak yaşamını yitiren Halis Atış'ın (27) evine de ateş düştü. Atış'ın geride bıraktıkları arasında erken doğumla dünyaya geldiği için kuvözde yaşayan 4 aylık bebeği kaldı.

Kartal Yunus Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan eski çimento fabrikasının duvarına asılan referandum pankartını değiştirirken hayatını kaybeden 2 çocuk babası Halis Atış'in Sultanbeyli'deki evine ateş düştü. Atış'ın 350 lira kira ödeyerek oturduğu evdeki 4 yıllık eşi ile annesi Şeriya Atış, gözyaşlarına boğuldu. Atış çiftinin 4 yaşında Burak Can isminde bir erkek çocukları var. İkinci çocukları ise 4 ay önce erken doğumla dünyaya geldi. Ebrar Hümeyra isimli kızları Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde kuvözde hayata tutunmaya çalışıyor.

Çocuğuna kavuşmanın heyecanını yaşayan Gülhan Atış, eşinin ölüm haberiyle yıkıldı. Eşinin son iki haftadır işlerinin yoğunluğu nedeniyle eve uğrayamadığını söyleyen Gülhan Atış, "Geceleri bile telefonla aradığımda çalıştığını söylüyordu. 24 saat çalıştırıyorlardı. Bin lira maaş alıyordu. 'Bu kadar mesaiye böyle çalışılmaz' deyip geçen ay işten ayrıldı. 3 gün evde kaldı, ancak iki hafta önce gelip ikna ederek yine çalıştırdılar. Kuvözdeki bebeğimizi yalnızca bir kez görebildi." dedi. Atış, eşin tek hayali, para biriktirip Adana'da bir ev almak ve orada yaşamak istediğini kaydetti.

Anne Şariya Atış ise oğlunun öldüğü brandayı görmek istediğini belirterek acısını "Birileri oğlumun düştüğünü, diğerleri ise vinç çarptığını söylüyor. Savcı ile konuştum. Ben oğlumun can verdiği brandayı görmek, nasıl öldüğünü bilmek istiyorum. Yetimin, fakirin fukaranın hakkını kimseye yedirmem. Varsa sorumlular bulunsun." şeklinde dile getirdi.

Öte yandan vinç operatörü Fatih Korkulu, işlemlerinin tamamlanmasından sonra Kartal Adliyesi'nde sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan Korkulu, serbest bırakıldı. Kartal Polis Merkezi ekipleri, adliyede bir polis memurunu vinç operatörü şeklinde göstererek, basının görüntü almasını engellemeye çalışması dikkat çekti.

Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlanan Halis Atış'ın cenazesi akşam saatlerinde toprağa verildi. Atış'ın cenazesi Sinan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Uzundere Mezarlığı'nda defnedildi.

DÜĞÜN GÖRÜNTÜLERİ HATIRA KALDI

Halis Atış'ın 4 yıl önce gerçekleşen düğününde neşeli bir şekilde halay çekmesi ise yakınlarına kalan son hatırası oldu.