Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski, Brüksel'de 'Ulusların Dayanışması' Sergisini Gezdi

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Brüksel ziyaretinin ilk gününde 'Ulusların Dayanışması' adlı fotoğraf sergisini gezdi.

Komünizmin sona erme sürecinin ilk kilometre taşlarından sayılan Gdansk şehrinde işçilerin gösterileri ve Polonya'ya başta Belçika olmak üzere çeşitli Batı Avrupa ülkeleri tarafından yapılan yardım ve dayanışma gösterilerinin betimlendiği fotoğraflardan oluşan sergi önünde, sokaktaki Belçikalı vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Komorowski, "Buradaki fotoğraflar bana anılarımı hatırlattı ve fark ettim ki ben bu anıları hiç bir şeye değişmem. O günler her ne kadar zor olduysa da hayatımızın en önemli ve
anlamlı günleriydi, çünkü özgürlük için mücadele ettik ve kazandık. O günler sona erdiğinde kendimizi rakibini yere deviren bir boksör gibi hissetmiştik ve o son vuruşlar da sizin yaptığımız özgürlüğün fikirlerini yayan mecmualar ile olmuştu. İşte o yayınları Belçika'dan gönderilen baskı makineleri ile yapabildik. Bize gösterdiğiniz dayanışma, destek, gönderdiğiniz gıdalar, çikolatalar ve en önemlisi de bu makineler için çok ama çok teşekkür ederiz" dedi.
Sergide konuşan ve kendisi de Polonyalı olan Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek de, aynı şekilde o zor dönemlerde kendilerine dayanışma gösteren Belçikalılara teşekkür etti. Serginin hazırlanması ve organizasyonuna yardım eden Brüksel'in Etterbeek Belediye Başkanı Vincent De Wolf ise, Lehçe yaptığı konuşmasında, Komorowski'ye jest yaptı ve şunları söyledi:
"Biz o dönemlerde size desteğimizi ve ilgimizi gösterdik. Şimdi de bölgemizde çok sayıda Polonyalı ile birlikte yaşıyoruz ve o gün olduğu gibi bugün de onlarla dayanışma ve barış içinde yaşıyoruz"