Malatya 2. Osb Arıtma Tesisi İhalesi 30 Eylül'de Yapılacak

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'nin 30 Eylül 2010 tarihinde ihaleye çıkarılacağını söyledi.

Fındıklı, konuyla ilgili verdiği bilgide şunları söyledi: "Malatya sanayisi geliştikçe alt yapı ihtiyaçları da bu paralelde artmaktadır. Bunlardan birisi de arıtma tesisi ihtiyacıydı. Bu konu ihmal edilmiş bir eksiklik değil, Malatya sanayisinin son dönemdeki aldığı hızlı mesafenin ortaya koyduğu yeni bir alt yapı ihtiyacıydı. Mevcut arıtma tesisi, kapasitesi yetmeyince 2. Organize Sanayi Bölgesi için arıtma tesisi projesi gündeme gelmişti. Yaptığımız girişim ve çalışmalarda arıtma tesisi ile ilgili tüm
aşamaları tamamlamıştık. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 2. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi için onay verilerek, yapımı ihaleye çıkarıldı. İnşallah, 2. Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi 30 Eylül 2010 tarihinde ihaleye çıkartılacak ve bu yıl hemen yapımına başlanılacaktır. Malatyalı sanayicilerimiz, yatırım yapmaya devam etsin. Biz her zaman sanayicimizin yanındayız ve alt yapı sorunlarını çözmeye devam edeceğiz."
Fındıklı, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne arıtma tesisi yapılması ile birlikte bölgede çiftçilik yapan vatandaşların istemeden yaşadığı çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacağını söyledi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısı için ihtiyaç duyulan ek ödeneğinde Ramazan Bayramı'ndan önce ödeneceğini ifade etti.
(BK-HO-Y)