MAGİD: Mevcut anayasa toplumda kangren olan sorunları çözmede yetersiz kalıyor

Manavgat Genç İş Adamları Derneği(MAGİD) Genel Sekreteri Orhan Tosun, Türkiye'nin demokratikleşmesi için 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliğ

Manavgat Genç İş Adamları Derneği(MAGİD) Genel Sekreteri Orhan Tosun, Türkiye'nin demokratikleşmesi için 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği paketi halk oylamasında 'evet' diyeceklerini söyledi.

MAGİD, Manavgat Şelalesi piknik alanında iftar yemeği verdi. Yemek sonrası konuşma yapan Orhan Tosun, askeri darbe sonrası hazırlanan 1982 Anayasası'nın günün ihtiyaçlarına cevap vermediği için 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda değiştirilmesinin zorunlu hale geldiğini kaydetti. 1982 Anayasası'nı dar bir ayakkabıya benzeten Tosun, dar olan ayakkanın 30 yıldır milletin ayağını arkadan vurmaktan insanların yürümeye fırsat bulamadığını söyledi.

Tosun, iş adamları ve genç girişimciler olarak 11 gün sonra yapılacak olan halk oylamasını ülkenin özgürleşmesi için partiler üstü gördüklerini belirtti. Tosun, "Referandumu partiler üstü görüyoruz. Mavcut anayasa toplumda kangren olmuş sorunları çözümünde yetersiz kalıyordu. 12 Eylül'de evet çıkmasıyla birlikte yıllardır ülkenin gelişmesini değişik entrikalarla engelleyen tarih olacak. Bir daha Başvekil Adnan Menderes ve bakanlarının asılmaması için referandumda evet diyoruz. Fişlemenin son bulması için evet diyoruz. AB normlarında Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) için evet diyoruz. " diye konuştu.