BDP'liler, 1 Mayıs Dünya Barış Günü'nde tuğay komutanlığına beyaz tülbent astı

Eğitim-Sen'in organisazyonuyla Şelli parkında bir araya gelen bazı sivil toplum örgütleri ile BDP İl Teşkilatı üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü neden

Eğitim-Sen'in organisazyonuyla Şelli parkında bir araya gelen bazı sivil toplum örgütleri ile BDP İl Teşkilatı üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Açıklamadan sonra gurup Tugay Komutanlığı'nın parmaklıklarına barışı simgeleyen beyaz tülbentlerini astı, ardından güvercinleri havaya saldı.

Kendilerine demokrasi platformu adını veren grup adına yapılan açıklamayı Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıdkı Dehşet okudu. Bu günün 1 Eylül Dünya Barış Günü olduğunu hatırlatan Dehşet, burada toplanmalarının sebebini barışa olan umut ve özlemlerini ile getirmek olduğunu söyledi. Sıdkı Dehşet, "Barışa dair umutlarımızı söndüren çatışma ve şiddet sarmalı; acı ve gözyaşının hüküm sürdüğü, anaların yüreğinin dağlandığı bir süreçle bizleri yüz yüze bırakmaktadır." dedi.

Dehşet'in açıklamasının ardından bazı BDP'liler barışın simgesi fonksiyonu görevi taşıyan beyaz bayrağı tugay komutanlığının kapısına bırakıp ardından güvercin uçurdu. Polis, gurubun toplu olarak parkın dışına yürümesine ise izin vermedi.