Alperen Ocakları'ndan Ayasofya'da Bayram Namazı Talebi

Alperen Ocakları Ankara İl Başkanı Tuncay Türkan, 15 Ağustos günü Sümela Manastırı'nın ibadete açılmasının ardından, 9 Eylül'de bayram namazını Ayasofya'da kılmak istediklerini belirtti.

Alperen Ocakları Ankara İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Kültür Bakanlığı'nda Ayasofya'nın ibadete açılması dileklerini dile getirdi.
Alperen Ocakları Ankara İl Başkanı Tuncay Türkan, "İnançlara özgürlük isteyen, Hristiyan ve Yahudi vatandaşlara inancını yaşaması için izin çıkaran hükümet yetkilileri, Müslümanların bu feryadına duyarsız kalmamalı, özlemle beklenen Ayasofya'nın Müslümanların hizmetine açılması için gereken yapılmalıdır" dedi.
"Hristiyan dertleriyle dertlenen hükümetin yüzünü Müslümanlara çevirmesi gerektiğini" söyleyen Türkan, İslam aleminin baş tacı Fatih Sultan Mehmet Han'ın bu millete en büyük hediyesinin İstanbul ve Ayasofya olduğunu hatırlattı.
Türkan, Sümela Manastırı'nın ibadete açıldığı 15 Ağustos gününün Trabzon'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedildiği gün olmasına dikkat çekerek, "İktidar Ayasofya'yı Müslümanların hizmetine açmalıdır. 9 Eylül günü mübarek Ramazan Bayramı'nı Ayasofya'da karşılamak istiyoruz" dedi.
Alperen Ocakları olarak ulvi kabul ettikleri bu göreve hizmetkarlık yapmanın kendilerine şeref verdiğini belirten Türkan, "Fatih Sultan Muhammed Han Hazretleri'nin ruhu da Ayasofya'nın aslına dönmesiyle şad olacaktır. 80 küsur yıldır Ayasofya'nın Müslümanların hizmetine sunulmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.