Bakan Çubukçu, Bitlis'te kız lisesi açtı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü kutlamaları dolayısıyla geldiği Bitlis'te Gencer ailesi tara

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü kutlamaları dolayısıyla geldiği Bitlis'te Gencer ailesi tarafından yaptırılan 'Necibe Gencer Kız Meslek Lisesi'nin açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Çubukçu, Bitlis'te eğitim alanında özlenen tablonun bu sene lisans yerleştirme sınavında (LYS) alınan başarıyla gerçekleştiğine dikkat çekti.

Çubukçu, alınan bu başarıda hayırsever işadamlarının da katkılarının büyük olduğunu kaydetti. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bitlis'te de okutulmayan kızların olduğunu belirten Çubukçu, "Hükümet olarak 'okumayan kızımız kalmasın' diye bizler bir yandan uğraş verirken diğer yandan da hayırsever işadamlarımız okullar açarak okumayan kız çocuğunun kalmaması için büyük çaba sarf ediyorlar." dedi.

Çubukçu, "Orta öğretime devam etmeyen her kız öğrencisi ülkemiz için bir kayıptır. Kızlarımızın eğitimlerine devamı sağlamak bakanlığımızın olduğu kadar, duyarlı her Türk vatandaşının da görevi olmalıdır." şeklinde konuştu.

İş adamı Nezir Gencer ise, "Daha Bitlisli kadınlar teknoloji nedir bilmez, ütünün ne olduğunu bilmezken bile kömürlerle ısıtılan eski ütülerle bile olsa kocalarının elbiselerini jilet gibi ütüleyerek çarşıya yollarlardı. Biz böyle annelerin evlatlarıyız. Memleketimiz için böyle hizmetler yapmayacağız da ne için yapacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından LYS'de Bitlis'ten dereceye giren ilk 50 öğrenciyi Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Bakan Çubukçu, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ve İşadamı Nezir Gencer tarafından verildi.

Bitlis Valisi Yılmaz tarafından Bakan Çubukçu'ya ise halı hediye edildi.

Açılışın ardından okulu gezen Çubukçu ve Gencer, kız öğrencilerle aynı sıralarda oturarak, sohbet ettiler.