70 yaşında üniversitede okul birincisi

Eğitimin yaşı yok sözünün en somut örneği Sevinç Tuğ. 50 yaşından sonra bilgisayar kullanmaya başlayan Sevinç Tuğ, fotoğraf çekiyor, resim ve heykel yapıyor.

70 yaşında üniversitede okul birincisi
İzmir'de geçmiş yılların sorularıyla hazırlanarak girdiği üniversite sınavında Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazanan 70 yaşındaki Sevinç Tuğ, ilk yılı birincilikle bitirdi. İstanbul'da doğan Sevinç Tuğ, 1963'te girdiği sınavda, tıp fakültesine bile yetecek kadar yüksek puan aldı. Ancak, annesi rahatsızlanınca üniversiteli olamadı. Tuğ, 1973'te mimarlığı kazandı ancak eşinin ricası üzerine kayıt yaptırmadı. 1988'de yeniden sınava giren Tuğ, bu kez de torunu prematüre doğduğu için hayalini gerçekleştiremedi. Tuğ, 10 yıl önce dördüncü kez şansını denedi. Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümüne alınacak 20 kişi arasındaydı ama o yıl 12 kişi alındı. Ancak fakülte yönetimi Tuğ'u misafir öğrenci olarak kabul etti. Ne var ki eşinin rahatsızlanması, Tuğ'un okulu bırakmasına neden oldu.

HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİ

Eşini kaybettikten sonra da hayata küsen Tuğ, yeğeni ve torununun teşvikiyle hayata bir kez daha sarıldı. Geçtiğimiz yıl 301 puan alarak Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi'ni tercih etti. Yetenek sınavında da 82 puan aldı ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'ne girerek hayallerini gerçekleştirdi. Onu farklı kılan ise sadece üniversitedeki başarısı değil. 50 yaşından sonra bilgisayar kullanmaya başlayan Tuğ, aynı zamanda profesyonel bir fotoğrafçıya taş çıkartacak kadar iyi fotoğraf çekiyor. Resimde bir ressamın inceliğine, heykelde de nakış işçiliğine sahip.

SABAH