Palandöken'den siyasilere: Bir araya gelin, Türkiye'yi uçurun

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, siyasilere seslenerek, "Bize akıl vermeyin, sizler AB normlarını yerine getirin. Bize akıl vereceğinize üç siya

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, siyasilere seslenerek, "Bize akıl vermeyin, sizler AB normlarını yerine getirin. Bize akıl vereceğinize üç siyasi parti olarak bir araya gelin Türkiye'yi uçurun. Birinizin ak dediğini, diğeriniz kara diyor." dedi.

Antakya Ottoman Palace'de gerçekleştirilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu İştişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Palandöken, Türkiye'deki esnaf ve sanatkarların sorunlarının ortak olduğunu ifade etti.

Sorunların tespitinin çok önemli olduğunun altını çizen Palandöken, "Yaptığımız çalışma neticesinde sorunlarımızı içeren bir kitapçık hazırladık ve bunları hükümete, bakanlara ve ilgili bürokratik yerlere verdik. Şuanda Türkiye nüfusunun 3/1'ini esnafımız oluşturmaktadır. Önemli olan doğru yolun bulunmasıdır. Nerede yanlış yaptığımızı bilelim, sizler bu yanlışları söyleyin bizler düzeltelim." dedi.

Türkiye'de artık geleneksel esnafın yok olduğunu iddia eden Palandöken, "Büyük devasa alışveriş merkezlerinin Türkiye'nin hemen her ilinde, her köşe başına açılıyor. Bu da geleneksel esnafın yok olmasına neden oluyor. Bizler sorunlarımızı çekinmedin söylemeliyiz yoksa sorunlarımızla birlikte yok olur gideriz." dedi.

Hükümete de seslenen Palandöken, "Bize akıl vermeyin, sizler AB normlarını yerine getirin. Bize akıl vereceğinize üç siyasi parti olarak bir araya gelin Türkiye'yi uçurun. Birinizin ak dediğini, diğeriniz kara diyor. Her gün şehit haberleri geliyor, anaların, babaların yürekleri yanıyor, gencecik kadınlarımız dul kalıyor, çocuklarımız yetim kalıyor. Son 2 ayda Hatay'da toplam 15 şehit var. Şimdi gelin de bu acıya dayanın.

Dörtyol ilçesinde tek tek bütün esnafı gezdim. Dörtyol'da sorun yok. Asıl sorun bu ülkeyi bölmek, parçalamak, nifak sokmak isteyenlerde, vatan hainlerinde... Bazıları da bütün bunların üzerinden siyaset yapıyor. Bizler bugüne bir ve beraber olarak bu vatan toprağında yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Palandöken, birlik ve beraberliğin rahmet olduğunu ifade ederek, "Birlik ve dirliğimizi sağlamalıyız. Sorunlarımızı masa başında müzakere ederek çözmeliyiz. Türkiye artık değişim ve dönüşüm projelerini uygulamalarıdır. Birlik ve beraberlik rahmettir, ayrışma bir şey getirmez." şeklinde konuştu.