Başbakan Erdoğan, Antalya 112 Acil Çağrı Merkezi'ni hizmete açtı

Antalya 112 Acil Çağrı Merkezi, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından hizmete açıldı

Antalya 112 Acil Çağrı Merkezi, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından hizmete açıldı.

Törende konuşan TBMM Başkanı Şahin, Antalya'nın Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu ve her yıl milyonlarca turisti ağırladığını ifade etti.

"Antalya'nın güvenliği her şeyden önemlidir." ifadelerini kullanan Şahin, modern, çağdaş devletin öncelikli görevlerinin başında vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, onun güvenliğini sağlamak geldiğini ifade etti.

"Vatandaşın sıkışık bir anında 'devlet nerede?' diye çağrı yaptığında, 'Buradayım' demesi gerekir." diyen Şahin, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin de bu görevi yerine getirmesi dileğinde bulundu.

Başbakan Erdoğan da, 112 Çağrı Merkezi sistemi ile yeni bir döneme adım atıldığını; acil yardım isteyen vatandaşların AB'ye üye ülkelerde olduğu gibi sadece 112'yi aralamalarının yeteceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, vatandaşların çeşitli konulardaki yardım talepleri için çok sayıda numarayı aramak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu nedenle sıkıntı çekiliyor. Vatandaş numaraları ezberleyemiyor. Olay bazen birçok kurumu ilgilendiriyor. Bu nedenle tek çağrı oluşturmaya karar verdik. Proje için Antalya ve Isparta pilot bölge. Bu uygulama ile yetki karmaşasına son veriyoruz." şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, Isparta ve Antalya'nın pilot bölge seçildiğini belirterek, artık jandarma, orman yangını, kaza gibi pek çok konu ile ilgili olarak tek numara kullanılacağını kaydetti. Artık sadece 112 aranarak bu tür konularda hizmet alınacağını ifade eden Atalay, hedeflerin 2011 sonuna kadar illerin büyük bir kısmında bu sistemi yürürlüğe koymak olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu açılış kurdelesini birlikte kesti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ŞEHİT EVİNİ ZİYARET ETTİ

Öte yandan, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, Bakan Atalay ile Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen Jandarma Er Cemal Yalın'ın annesi Duriye Yalın ve babası Akif Yalın'ı ziyaret etti.

Kepez ilçesi Göçerler Mahallesi'ndeki evinde şehidin anne ve babasıyla görüşen Erdoğan, başsağlığı diledi. Ziyaret sırasında basın mensupları içeri alınmazken, şehit evinin önünde de büyük bir vatandaş kalabalığı oluştu.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Antalya Havalimanı'na geçerek 'ANA' uçağı ile saat 21.25'de Ankara'ya gitti.