Gecenin rengi Quaresma...

Maçın döndüğü an; Jakub Navratil'in Bobo'yu Viktoria Plzen ceza alanına girerken yere indirip sonrasında kırmızı kart görmesiydi tartışmasız. Şayet Çek ekibi sahada tek eksik ile kalmasa Beşiktaş, savunmadaki Erhan Güven...


Maçın döndüğü an; Jakub Navratil’in Bobo’yu Viktoria Plzen ceza alanına girerken yere indirip sonrasında kırmızı kart görmesiydi tartışmasız. Şayet Çek ekibi sahada tek eksik ile kalmasa Beşiktaş, savunmadaki Erhan Güven, Tomas Zapotocny, İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez’in yanı sıra önlerindeki Fabian Ernest ile Necip Uysal’ın ‘çakılı’ oynaması nedeni ile fazlası ile zorlanacaktı.
Haksız olduklarını söyleyemeyiz zira konuk ekibin kontra atakları sonuç getiren nitelikteydi! Kırmızı kart sonrasında Necip Uysal ileri çıkmaya başladı, İbrahim Üzülmez hareketlendi, ortanın ortasındaki Matias Delgado da pas hatalarını alt seviyeye çekip, uyum sağladı...
Beşiktaş’ın oyununu ‘kart öncesi’ ve ‘kart sonrası’ şeklinde irdelemeli. Oyun tamamı ile Quaresma’nın üzerine kurgulanıyor. Portekizli futbolcu sağ kanattan gelecek orta yapacak, ileri uçtaki Bobo da gol atmaya çalışacak. Sol kanatta aynı görevi üstlenen Filip Holosko ise benzer beceriden yoksun, onun meziyetleri ise farklı. Soldan kulvardan topla ilerlediğinde orta yapmaktan kaçınıp içeri girmeye çabalıyor ve genelde de sonuç gelmiyor. Bobo ise topla buluşabilirse ki bu gereğinden fazla zor oluyor, son vuruşu yapmayı beceremiyor.
Kuşkusuz ilerleyen günlerde söz konusu sorunlar aşılacak, nitekim dün gece bunu sinyalleri alındı.
Quaresma’nın mükemmel golü sonrası Beşiktaşlı futbolcular yitirme kaygısından sıyrılıp özgün futbollarını sergilemeye başladılar. David Limbersy’in de kırmızı kartla oyun dışında kalması ile Beşiktaş’ın işi çok daha kolaylaştı ve Matias Delgado yerini Rodrigo Tabata’ya bırakmadan aradaki farkı ikiye çıkaran golü attı. Sonrasında Filip Holosko bir istisna yaptı ve attığı gol ile en azından beni tekzip etti, aradaki farkı da üçe çıkıverdi. Bu golün ardından Beşiktaşlı futbolcular oyunu rölantiye aldılar.
Gecenin ‘iyisi’ elbette Quaresma idi. Ancak Necip Uysal ve kaleci Hakan Arıkan’ın hakkını da teslim etmeli. Erhan Güven soyadı ile özdeşleşen oyun sergilemese de Bernhard Schuster’in ‘vazgeçilmezi’ oldu. Ekrem Dağ, ‘Gülhane Parkı’nda  ceviz ağacı olmadığını mutlak anımsatacaktır ilerleyen haftalarda. Gecenin rengini kartlar ile Quaresma belirledi.
Beşiktaş iyi yolda ilerliyor...