Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynayacak

Siyah-beyazlı ekip maça hızlı başladı, Çek rakibinin önce 10, sonra 9 kişi kalmasıyla iyice rahatladı. Gol perdesini Portekizli yıldız açtı, Delgado farkı ikiye çıkardı, Holosko tabelayı tamamladı. Kartal bu sonuçla, UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynamaya hak kazandı

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynayacak
Siyah-beyazlı ekip maça hızlı başladı, Çek rakibinin önce 10, sonra 9 kişi kalmasıyla iyice rahatladı. Gol perdesini Portekizli yıldız açtı, Delgado farkı ikiye çıkardı, Holosko tabelayı tamamladı. Kartal bu sonuçla, UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynamaya hak kazandı.

Viktoria Plzen rövanşından önceki basın toplantısında, Schuster ilk maçtaki hatalarını görerek ikinci maça ona göre hazırlandıklarını söylemişti. Necip-Delgado-Ernst üçlüsüyle Horvath'ı ve doğal olarak da Çek ekibini kontrol altına almaya niyetlenmişti.

Alman hoca bunda kısmen başarılı oldu, fakat iki kırmızı kartın Beşiktaş lehine yarattığı avantajı da görmezden gelemeyiz.

Her geçen gün yeni sistem oturmaya devam etse de, Guti'nin de katılımıyla sancılı geçiş sürecinin daha da kısalacağı kesin gibi gözüküyor.

Beşiktaş, dün rakibini UEFA Avrupa Ligi'nden elerken, sadece turu geçmedi, aynı zamanda beklenen Quaresma patlamasını da yaşadı. Portekizli oyuncu hem gol atarken, hem de attırdı. Bunların üzerine bir de rakip takımdan Limbersky'inin ikinci sarı kartla oyundan atılmasına neden oldu. Onun yaptıkları Beşiktaş taraftarına yetti de arttı bile.

Uzun lafın kısası Kartal özgüvenini de kazanmış oldu.

34. dakikada Narvatil, ceza sahasının dışında Bobo'yu düşürmesi nedeniyle kırmızı kart görürken, serbest vuruşu Quaresma kullandı. Meşin yuvarlak barajı geçmesine rağmen kaleci Krbecek'i geçemedi.

39'da Türkiye'ye geldiğinde büyük sükse yaratan Quaresma topla ceza sahası dışında buluştu. Portekizli meşin yuvarlağı biraz sürdükten sonra, kendisine has vuruşu olan trivela ile kaleci Krbecek'i gafil avladı: 1-0

44’te Plzen, beraberliğe çok yaklaştı. Konuk ekibin soldan gelişen atağında top ceza sahasında bir anda boşta kaldı. Geriden gelen Jiracek’in vuruşunu Hakan kurtardı.
57. dakikada Quaresma meşin yuvarlağı sağdan şık çalımla getirdi. Siyah-beyazlı oyuncunun sert ortası ise Delgado'nun kafasına çarparak ağlarla buluştu: 2-0. 71'de Holosko sol çaprazdan, 25 metreden çektiği aşırtmavari şutuyla skoru 3-0 yaptı.

691 gün sonra
Ricardo Quaresma, Beşiktaş formasıyla ilk resmi golünü dün Viktoria Plzen karşısında buldu. Beşiktaş ile 4. maçına çıkan Portekizli oyuncu, 691 gün sonra bir resmi maçta gol atmış oldu. Quaresma en son 13 Eylül 2008'de, Inter forması ile Catania karşısında
Serie A maçında gol kaydetmişti.

Sevinç yumağı
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, karşılaşmayı ailesiyle birlikte izlerken, Demirören’e diğer yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Karşılaşmanın 39. dakikasında Quaresma’nın attığı gol, protokol tribününde büyük coşku yarattı. Golün sevincini Başkan Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören ve çocuklarına sarılarak kutlarken, yönetim kurulu üyeleri de golü ayakta alkışladı.