Trabzonspor Asbaşkanı Hacısalihoğlu: Müzemizde eksik olan Süper Kupa'yı almak istiyoruz

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Bursaspor'u yenerek müzelerinde eksik olan Süper Kupa'yı da kazanmak istediklerini söyledi.

Ha

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Bursaspor'u yenerek müzelerinde eksik olan Süper Kupa'yı da kazanmak istediklerini söyledi.

Hacısalihoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, hafta sonu geçen sezonun şampiyonu Bursaspor ile çok önemli bir müsabaka oynayacaklarını dile getirdi.

Trabzonspor bütün maçla kazanma arzusuyla çıktığına işaret eden Hacısalihoğlu, "Bu maçta da böyle olacak. Tabi karşımızda geçen yılın en başarılı takımlarından, Anadolu'dan Trabzonspor'dan sonra şampiyon olmuş bir takım var. Kadrolarını bozmadılar. İyi bir hocaları var. Hazırlık maçlarından gördüğümüz kadarıyla da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler. Onlar da iddialı. Biz istiyoruz ki, müzemizde olmayan bu kupayı da müzemize kazandıralım. Ama hepsinden önemlisi, dostluğun ve sporun kazanması. Tabi bu arada dostluk kazanırken kupayı da kazansak çok mutlu oluruz." dedi.

Hacısalihoğlu, bir türlü gerçekleşmeyen forvet transferiyle ilgili ise çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Türkiye'de sezon öncesinde takımlarla ilgili en yoğun ilginin transferlere olduğuna değinen Hacısalihoğlu, şu görüşleri dile getirdi;

"Oysa takımların yeni sezona hazırlanması, uyumlu bir kadro oluşturması, bu düşüncelerini sahaya yansıtmaları, huzurlu bir ortamda olmaları daha önemli olması gerekirken, alınan oyuncularla ilgili gündem oluşuyor. Bu çok doğru değil, spora da katsı yok. Maalesef bizde de öyle oluyor. Trabzonspor geçen sezon bittiğinde teknik kadrosu ve bu konuda görevli kişilerle oturup yönetim olarak konuştuğunda oyuncu alınabilecek mevkileri tespit etmişti. Bunlardan bir tanesi defans, bir tanesi forvetti. Bir oyuncu alınırsa iyi olur görüşü vardı."

İdeal olanın sezon başı hazırlıkları başlamadan transferin bitirilmesi olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, "Defans için izlenen oyuncu erken tarihlerde Trabzonspor'a kazandırıldı. Ancak forvetli ilgili düşünülen oyuncu henüz katılamadı. Çünkü bazı anlaşmazlıklar çıktı. 4-5 tane takıma katkı sağlayacağı düşünülen oyuncu ile bazı olumsuzluklardan dolayı anlaşma sağlanamadı. Ancak başka oyuncular da var. Tabi erken olsa daha iyi olurdu. Ama liglerin başlamasına ve transferin bitmesine zaman var. Sağolsun Başkanımız da bu konuda duyarlılık gösteriyor, heyecan yaşıyor. Bu transferin biran önce bitirilememesinin huzursuzluğunu duyuyor. Ancak olumsuzluklar transferin bugüne kadar gerçekleşmesini engelledi. Bunda eğer bir sorumluluk varsa bana aittir. Çünkü bütün transferlerle ilgili kararı veren ben olduğuma göre sorumlusu da benim." ifadelerini kullandı.

Avrupa'daki bir oyuncunun Türkiye'ye gelmesinde zorluklar bulunduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, "Avrupa için Türkiye oldukça yabancı bir ülke. Çıkıştaki, kariyer yapma arzusunda olan oyuncu için ideal bir ülke değil. Bunlar maalesef gerçekler. Trabzon için başka türlü olumsuzluklar var. Bazı oyuncuların küçük yaşta çocukları için yabancı eğitim yapan ilkokul, lise Trabzon'da yok. Bu da gelmemeleri için sebep oluyor. Bir başka olumsuz taraf, eşlerinden kaynaklanan sosyal yaşam olarak Trabzon'un tercih etmemeleri olabiliyor. Bunlar mazeret değil. Trabzonspor'un bunları aşması, buradaki olumlu durumları göstermesi lazım. Bu sadece Trabzonspor olarak değil, Trabzon olarak da bir görevimiz. Trabzonspor'un birçok avantajları var. Trabzon şehrinin birçok avantajları var. Demek ki bunları gerektiği gibi yansıtamadık. Türkiye olarak da Trabzon olarak da bunda eksiklerimiz var." diye konuştu.

Geçtiğimiz sezondan çok iyi bir kadroları da olduğunu söyleyen Asbaşkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle tamamladı;

"Takviyeler de yapıldı. Transferleri alternatifli daha da güçlü oluruz diye düşündük, onun için uğraştık. Çok iyi bir hocamız, çok iyi bir teknik kadromuz var. Camiamızda Şenol Güneş, Ünal Karaman, Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer gibi çok değerli futbol adamları var. Bu hiçbir kulübe nasip olmayan bir zenginlik. Bunlar Trabzonspor'un tartışılmaz üstünlükleri."