Of'ta tarihi icazet coşkusu yaşandı

Trabzon'un Of ilçesinde aşere takrib kursunu tamanlayan 14 imam hatip icazeti aldı. Kur'an ilminde Of'un yetiştirdiği alimlerden merhum Reis-ül Kurra

Trabzon'un Of ilçesinde aşere takrib kursunu tamanlayan 14 imam hatip icazeti aldı. Kur'an ilminde Of'un yetiştirdiği alimlerden merhum Reis-ül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu'nun talebelerinin gayretleri ile dört yıldır devam eden çalışma sonucu olan icazete çok sayıda hafız ve vatandaş katıldı.

Kur'an ziyafeti şeklinde geçen icazet merasiminde Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen hafızların kıraatı ile Çarşıbaşı Büyükcamii'nde coşku dolu manevi bir hava yaşandı.

Programda ayrıca Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Lütfü Şentürk, Ahmet Şark, İlahiyatçı yazar Mehmet Talu, Tarbzon Müftü Yardımcısı Abdurrahman Küçük, Kur'an ve kıraat ilmi üzerine birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere ders veren Rize- İyidere Fabrika Camii İmam Hatibi Muhammed Nurullah Dindar, günümüze kadar aşere ve takrib okuyanların silsilesini okudu. Sakarya Akyazı Merkez Camii İmam Hatibi Hüseyin Harputoğlu'nun aşere, takrib, tayyibe ilmini aydınlatan kısa açıklamasının ardından duayla konuşmasına son verdi.