Milletvekili Önen, Bakkallara Referandumu Anlattı

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, referandum çalışmaları için geldiği memleketi Şanlıurfa'da Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığını ziyaret ederek 12 Eylül 2010 tarihinde sandık başına gitmeleri tavsiyesinde bulunarak, neden 'Evet' oyu

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, referandum çalışmaları için geldiği memleketi Şanlıurfa'da Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığını ziyaret ederek 12 Eylül 2010 tarihinde sandık başına gitmeleri tavsiyesinde bulunarak, neden 'Evet' oyu kullanmaları gerektiğini anlattı.
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ve üyeler tarafından karşılanan AK Partili Önen, yaklaşık 50 kadar bakkal ve kantinci esnafına referandumda neden evet denilmesi gerektiğini anlattı. Bir süre Bakkallar ve Bayiler ile kantinciler esnafı ile sohbet ederek sorunlarını dinleyen Milletvekili Önen, özellikle okul kantinlerini işleten 130 civarındaki esnafın 8 ay çalışıp 9 ay ücret ödediklerini ve dolayısıyla mağdur olduklarını belirterek kendilerine destek olunmasını istemeleri üzerine, elinden
geleni yapmaya çalışacağını, öncelikle Milli Eğitim Müdürü ile görüştükten sonar gerekirse konuyu Milli Eğitim Bakanına ileterek çözüme kavuşturmaya çalışacağını söyledi.
Başkan Altun, odalarının kayıtlı 6 bin 100 üyesinin olduğunu, bunun 130'unun okul kantinlerini çalıştıran esnaflar ve diğerlerinin ise gıda maddesi satıcıları, tüpçü ve camcı gibi esnaflardan oluştuğunu söyledi. Başkan Altun bazı esnafların elektrik kesintilerinin olmasından dolayı peynir, dondurma gibi sulu gıda çeşitlerinin bozulmasından dolayı zarar ettiklerini belirterek elektrik sorununa kesin çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
Elektrik sorununa çözüm için Bakan Taner Yıldız ile görüştüklerini belirten Milletvekili Emin Önen, elektrik kesintisi gerçekten ilimizin önemli sorunu, Bu konuda Bakan Taner Yıldız ile görüştüğünü ve kısa sürede çözüm bulmalarının çok zor olduğunu, yaklaşık 100 milyon lira harcansa bile sorunun çözülemeyeceğini, aynı durumda 21 ilin olduğunu, ancak peyder pey çözümün giderileceğini söyledi.
"Gönül isterdi ki sıfır bir anayasa yapılsın" diyerek referandumda 'Evet' oyu verilmesi gerektiğini belirten AK Partili Milletvekili Önen, "Bireyi yücelten, kadın ve çocukları ön plana çıkararak haklarını gözeten, insanlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldıran anayasa değişikliği iyiliğimizedir. Onun için mutlaka 12 Eylül günü sandık başına giderek evet demeliyiz. Herkes gücü nispetinde oy kullanma konusunda elinden geleni yapsın. Mutlaka kendi çevrenizi uyarmalı ve oy kullanmaya teşvik etmelisiniz"
dedi.
Milletvekili Önen son olarak anayasa değişikliği için yapılacak referandumun herhangi bir parti için değil demokrasi ve halkımızın huzuru için olduğunu sözlerine ekledi.