Eski Yarsav Başkanı Eminağaoğlu Memleketi Artvin'de

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, sivil bir darbe yapılmak istendiğini belirterek bu darbenin karşısında olduklarını söyledi.

Eminağaoğlu, memleketi Artvin'in Şavşat ilçesinde Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu tarafından organize edilen "Türkiye'de Hukuk" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Şavşat Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansı Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, Şavşat CHP İlçe Başkanı İlyas Yazıcı, Şavşat Kaymakamı Salih Altun ve davetliler izledi.
Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, konuşmasında 12 Eylül tarihinde yapılacak referanduma dikkat çekerek "Halkın sorunlarını değil, iktidarın sorunlarını çözmek için referandum yapılıyor. İktidar partisi ve milletvekillerini koruma altına almak ve dokunulmazlıklara hiç dokunmamak için yapılıyor. İktidar partilerinin yargılama olasılığına karşı kendine uygun hakimi seçip, atamak ve kendi davasını garanti altına almak için yapılıyor. Bağımsız yargının yerine iktidara bağımlı yargı oluşturmak için
yapılıyor. Bu paket halkı daha özgür kılmayacak, halkın adalete erişimini hızlandırmayacak, dava süreçlerini kısaltmayacak, davaların zaman aşımına uğramasını engellemeyecek, sadece yargıyı siyasetin hizmetine sokacak" dedi.
Eminağaoğlu, bu paketin ülkemizin, toplumun ve bireyin hiçbir sorununu çözmeyeceğini söyledi. İşsizlik, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizliklerin son bulmayacağını anlatan Eminağaoğlu, şunları söyledi: "Emekçilerimiz açlık sınırında yaşamaya, işsizlerimiz sadakaya muhtaç kalmaya, halkımız dünyanın en pahalı yakıtını almaya, en pahalı etini yemeğe devam edecek. Bu paket çalışanların haklarını gasp edecek. Bu paket halkın değil sadece iktidarın işine yarayacak. İşte bu nedenle referandumda halk
'hayır' diyecek. Sivil 12 Eylüllere,12 Eylül'de Hayır."
Eminağaoğlu, panel sonrasında "Bu geziniz acaba bir Hayır kampanyası mı ?" sorusuna "Bu bir hukuk mücadelesidir. bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sivil bir darbe yapılmak isteniyor. Bu darbenin karşısında olduğumuzu gösteriyoruz" diye karşılık verdi.