Digorlulardan Kaymakam Şeker'e davullu-zurnalı uğurlama

İçişleri Bakanlığı'nın Vali Yardımcılıkları ve Kaymakamlıklar kararnamesiyle Bingöl Genç Kaymakamlığı'na atanan Kars'ın Digor Kaymakamı Serkan Şeker,

İçişleri Bakanlığı'nın Vali Yardımcılıkları ve Kaymakamlıklar kararnamesiyle Bingöl Genç Kaymakamlığı'na atanan Kars'ın Digor Kaymakamı Serkan Şeker, ilçe halkının sevgi gösterisi ve davullu-zurnalı törenle uğurlandı.

Kaymakam Serkan Şeker için Digor Muhtarlar Derneği tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Törene; Dernek Başkanı Erol Bulut, Dernek başkan yardımcıları Yağlıca Köyü Muhtarı Nurettin Kaya, Başköy Muhtarı Hamit Aydın, Türkmeşen Muhtarı Köroğlu Abay, Kocaköy Muhtarı Cemalettin Öztürk, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Hükümet Konağı önüne gelen muhtarlar, Kaymakam Şeker'i evinden çıkışında karşılayıp makam odasına kadar götürdü. Burada Kaymakamlık personeliyle tek tek tokalaşarak helallik isteyen Kaymakam Şeker, evraklara son imzalarını da attıktan sonra kendi eliyle ziyaretine gelenlere şeker ikram etti. Hükümet Konağı önünde daire personeliyle hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Şeker, daha sonra esnafa veda etti. Yaklaşık bir saat boyunca ilçedeki bütün esnafı tek tek ziyaret eden Kaymakam Şeker, hepsiyle sarılıp haklarını helal etmelerini istedi.

Digorlularla Kürtçe konuşan Kaymakam Şeker, 21 yıllık görev süresi içinde az da olsa anlaşabileceği kadar Kürtçe öğrendiğini ve Türkçe bilmeyen yaşlılarla Kürtçe konuştuğunu söyledi. Gezi sırasında Kaymakam Şeker'i, Digor'da ayakkabı boyacılığı yaparken 'Boya Sandığını Getir, Eğitim Desteğini Al' kampanyası kapsamında sandıklarını terk ederek kazanacakları para kadar yardım alan çocuklar ile eğitime kazandırılan öğrenciler de yalnız bırakmadı. Kaymakam Şeker'e teşekkür eden çocuklar, "Kaymakamımızdan razıyız. Allah razı olsun" dediler.

Kaymakam Şeker kendisini havaalanına kadar uğurlamaya gelen Digorlulara teşekkür ederek, "Görevde 2 yıl kaldım. Bu da bana hayatımda belki de çok zor yaşayacağım duygular yaşattı. Bu da bizim insanlarımızın güzelliğini gösteriyor. Biz onlara bir adım attık onlar bize yüz adım attı. Bu desteği sağlayan bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah huzur içinde, kardeşlik içinde, sevgi içinde çok daha büyük bir ilçe çok daha büyük bir ülke olarak yarınlara kucak açarız. Bunlar unutulmayacak şeyler." diye konuştu.