Bursa'ya Şampiyonlar Ligi Bereketi

Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa takımlarıyla karşılaşacağı maçların şehrin 1 milyar TL'lik tanıtım bütçesine denk etki oluşturacağını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, "Şampiyonlar Ligi Bursa'nın tanıtımı için büyük fırsat" dedi

Bursa'ya Şampiyonlar Ligi Bereketi
Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa takımlarıyla karşılaşacağı maçların şehrin 1 milyar TL'lik tanıtım bütçesine denk etki oluşturacağını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, "Şampiyonlar Ligi Bursa'nın tanıtımı için büyük fırsat" dedi.
Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde tek takım olarak temsil edecek Bursaspor, şehrin turizmine de katkı sağlayacak. Turizmciler, Bursaspor'un Avrupa takımlarıyla yapacağı maçların şehrin ekonomisine ve turizmini büyük fayda oluşturacağını söylediler. Bursaspor'un Türkcell Süper Ligi şampiyonu olduğu zaman Avrupa'daki arkadaşlarından tebrik yağmuruna tutulduğunu belirten TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'nın yeşil beyazlı takım sayesinde dünyaya tanıtıldığını dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bursaspor'un Avrupa'daki maçları öncesi tanıtım organizasyonlarına önem vermesini isteyen Akkuş, "Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'nde tek takımı var. Kuralar çekildiğinde birçok futbolsever, kendi takımlarıyla eşleşen Bursaspor'un Türkiye'nin hangi şehrinde olduğunu haritaya bakacaklar. İstanbul'a yakın olduğumuz için futbolseverlerin İstanbul'da konaklayıp Bursa'ya maç seyretmek için günü birlik gelmeklerinin önüne geçmeliyiz. Bursaspor'un rakibi olan takımların ülkelerinde çok ciddi tanıtım kampanyası yapmamız lazım. Kuraların çekilmesine çok az bir zaman kaldı. Bakanlıklarımızın özel gayretleriyle bilboard, gazete reklamı ve tanıtım CD'leri gibi materyalleri şimdiden hazır etmemiz gerekiyor. Bu ülkelere küçük çaplı bütçeler ayırmak, bize önemli gelirler getirecektir. Bu konuda devlet birimlerimizin şimdiden bu potansiyeli değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Bursa Vailliği ve TÜRSAB olarak şehrin uluslararası tanıtımı alamında birçok etkinliğe imza attık. Bundan sonra biz de elimizden geldiği katkıyı koymaya hazırız" dedi.
Bursa'nın kültür, inanç, kayak, sağlık ve termal turizm alanında önemli adımlar attığının altını çizen Akkuş, önümüzdeki yıl mevcut otel kapasitesinin 2 kat artacağını belirtti. Akkuş, "Önümüzdeki bir yıl içerisinde 10 büyük otel zinciri hizmete girmeye başlayacak. Bursa'nın mevcut yatak kapasitesi 2 kat artacak. Ama Şampiyonlar Ligi için Uludağ'daki otellerin kış sezonunundan bir ay önce açtırılması lazım. Şehirde konaklama sıkıntısı yaşamamalıyız. Önemli olan futbol taraftarlarını Bursa'ya çekebilmek" diye konuştu.